lördag 11 juni 2016

Skolan slutar

Gomorrhår! Visst är den bedårande söt, buketten jag förärades med igår kväll av Lilldräng? Han har sinne för färg och form den lille. 

Och så passar den perfekt i Karin Pilkvist underbara lilla vas som hon i sin tur förärade mig en vårdag för två år sedan då hon kom ned och hälsade på mig efter att jag hastigt slutat min tjänst på Jönköpings-Posten. 

Nu har förresten snart alla cheferna, vars beteende ledde till mitt beslut., också slutat - men först ut i gänget av från JP bortflyende murvlar var jag – menar inte att det är någon bedrift utan mest ett krasst konstaterande.

Vi är nog många som i dessa dagar har besökt kyrkor och skolor, gator och torg och haft nöjet att bevittna glada barn och ungdomar som avslutade ännu ett läsår. 

En del sitt allra första, som den jag var på igår förmiddag då Lilldräng gick mot sitt allra första sommarlov. 

Andra slutar sitt allra sista läsår, som det studentfirande jag var på senare på dagen då min brorson Douglas slutade gymnasiet och går mot ett vuxenliv där varken han eller jag vet vart livets vägar och stigar kommer föra honom. 

Ty även om han, liksom många andra tusentals nybakade studenter, gör medvetna val och håller en riktigt bra kompass i näven så dyker det längs vägen ändå upp oväntade vägskäl och nya inbjudande småvägar som han nog inte kan låta bli att slå in på. Så som ju livet är. 

Det är en stor stund att sluta skolan, göra ett avstamp, ett festligt avslut för en epok och idag är de forna eleverna redan inne i en ny epok - förhoppningsvis med en stor känsla av frihet, nyfikenhet och hunger på livet. På nuet och på framtiden. Morgondagen och Livet.


Alla som nu tagit ett avstamp, liten som stor, låt oss önska dem (och oss själva) en fin och varsam fortsatt färd – och som prästen sa i kyrkan igår: 

SLUTA ALDRIG ATT DRÖMMA OCH SLUTA ALRDIG ATT TRO PÅ DINA DRÖMMAR! 


måndag 6 juni 2016

NATIONALDAG!Kära följare! Idag har vi hissat flaggan här på gården. Det skedde tidigt. 


Önskar er ALLA
en helt underbar NATIONALDAG!!! 

Puss o Kram
Er Mickan

Och nu väntar strax den här vajande flaggan på oss...


söndag 5 juni 2016

Doft & Tankar
Gomorrhår!

En underlig och tung doft vilar likt en tunn filt över gården. En märklig mix av något kemiskt, något bränt och gödsel. Jag kan inte identifiera lukten riktigt men jag kan å andra sidan inte göra något åt den. Den märkliga gryningsdoften finns här, vibrerar i allt, i alla partiklar och sprider sig vad jag än tycker och tänker, vill och önskar.

Som med så mycket annat.

Sakernas tillstånd och tidens ting. Jorden snurrar sakta på runt sin axel vad jag än säger, gör eller beslutar mig för. Vissa saker kan inte förändras.

Men mycket kan också förändras. Åtminstone när det kommer till oss själva. Till våra egna liv. Främst våra inre liv. Vårt inre status liksom.

Viljans iver.
Hjärtats klang.
Känslornas sång.
Kroppens styrkor.
Själens välmående.
Hjärnans vibrationer.
Psykets samarbetsambitioner.

Det är inga lätta saker det här. Men mest handlar det nog om att vara medveten om att dessa inre funktioner, klanger, sånger och strömningar finns inom oss – och att det är vårt eget ansvar att fylla vårt liv med ögonblick, stunder, dagar, månader, år, decennier, kvarssekel, halvsekel och sekel med innehåll som matar, göder, föder och tillfredsställer vår viljas iver.

Vårt hjärtas klang. Själens välmående. Känslornas sång. Kroppens styrkor. Hjärnans vibrationer. Psykets samarbetsambitioner.

Det är inte lätt, jag vet. Men det räcker att åtminstone försöka. Det gör jag. Varje dag. Försöker. Lyckas ibland. Misslyckas andra gånger. Börjar om på nytt. Lyckas bättre. Lyckas mindre. Försöka igen…

Som nu, till exempel. Nu när den märkliga doften fyllt ut husets alla tomrum, krupit in i minsta vrå och hörne, då kan jag istället borra ned näsan i den ljuvliga buketten av försommarblomster, lika vilda som vackra som jag plockade häromdagen.

Eller så kan jag böja mig ned i kattkorgen och snusa och dofta på små ljuvliga kattbarn som då jamar så gulligt att hjärtat smälter och sinnet blir mjukt och milt.

Eller så kan jag börja knapersteka bacon ty idag ska jag pröva att baka våfflor med bitar av knaperstekt bacon i smeten - allt för att göra Husbonde Thor glad och samarbetsvillig för idag väntar mycket blom- och planteringsjobb....  (bara han vaknar nån gång.....)

Önskar er alla EN HELT UNDERBAR SÖNDAG mina goa vänner!!!!!

Puss&Kram

Er Mickan