fredag 4 april 2014

Höra mig tugga...


Kära läsare som har (o)turen?) att inte bo i Småland - vill ni höra mig tugga och tjöta lite kan ni här här få höra radiointervjun i Sveriges Radio Jönköping som jag hade förmånen att få göra idag inför bokdebuten och bokreleasen i morgon lördag!!!!!

Här kan ni höra mig tugga...
Här kan ni höra!

Varma stora innerliga goa kramar till er alla - vad vore jag utan er...

Ni är bara BÄST!!!!

Hoppas jag får träffa många av er i morgon på releasen!

Kram från Eder LantTant :-)

Radiogäst idag!!!

RADIOGÄST IDAG!

Idag, fredag 4 april, sitter det en trind lanttant i radiostudion klockan 16.15 i programmet P4 Eftermiddag i Sveriges Radio Jönköping som blir första mediet som får se och presentera min debutbok Vårliga vådligheter, en av fyra feelgoodböcker i en serie av fyra som jag släpper i år.

Så lyssna om du vill höra oss småprata om mina böcker och vägen fram till bokdebut samt höra om fjärilarna i magen, ja min alltså = mååånga fjärilar, inför morgonens bokrelease ovanför Vetlanda Bibliotek dit alla som vill är välkomna mellan klockan 11 – 13. 

Jag kan lova er att jag just nu ger uttrycket "SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING" ett ansikte...

Man kan lyssna direkt på webben: Lyssna direkt

GLAD FREDAG!

Morgonkuckel från en trind lanttant och en trind lantherre...


tisdag 1 april 2014

VÄLKOMMEN PÅ RELEASE!!!

Hej igen Govänner!

Nu räknar vi ned dagarna till det är dags för releasen mot vilken jag blickar med stor skräckblandad förtjusning.....

Här är lite mer detaljer kring den för allmänheten öppna bokreleasen mellan klockan 11 - 13 i Hörsalen ovanför Vetlanda Bibliotek.

* Man kan komma och gå som man vill under de två timmarna.

* Klockan 11.30 och 12.30 berättar jag om böckerna och lite om mig själv.

* Det går rullande bildspel med foton från böckerna och ytterligare foton.

* På väggarna hänger några av mina målningar.

* Björns Bokhandel finns på plats och säljer boken "Vårliga Vådligheter" samt min splirrans nya vykortsserie "Mickans Tänkvärdheter"

* Jag står intill vid ett bord och signerar om någon kanske vill ha en spretig kråka i sin bok.

* Vi bjuder på lite dricka och snacks.

* Avgiftsfritt att parkera i Vetlanda på lördag!

* Du som inte känner Vetlanda, ta sikte på det stora grå kommunalhus mitt i Staden så har du bibliotekets ingång strax intill!

Och viktigast av allt - du - ja, just DU - ÄR SÅ IN I HUNDANS BÖVELENS VÄLKOMMEN att komma och dela min glädje och nervositet på lördag!!!!!!!!!!!!

Solkramar från en stirrig men glad lanttant som nu äntligen fått kyssa sin bok och önska den välkommen till världen och önska den ett gott liv i varaktiga och kärleksfulla hem där den ofta får vara i händerna på medmänniskor som vill le och skratta och för en stund förflytta sig till en liten gård nånstans ute i Smålandsskogen...

Samarbete...

Mmmmm.

Det är ett synnerligen angenämt och trevligt sätt att vakna upp på.

Till tonerna av rödhaken som plötsligt satt utanför mitt fönster och sjöng så vackert, så vackert...

Han bryr sig inte så mycket om maten i själva fågelautomaterna utan håller sig mest runt omkring och går och plockar i sig manna som fallit från himmelen. Nåja, åtminstone från fågelborden.

Till sin hjälp anlitade han en kvartett grönsiskor som fick i uppgift att speka ut så mycket hampafrö de bara orkade.

Det gjorde de...

Slutet gott - Allting gott...


Te å mä Länet...
Häromdagen gjorde Husfar och jag något som definitivt ICKE hör till vanligheterna.

Vi lämnade Gården.
Byn.
Socken.
Kommunen.
Te å mä Länet!!!

TILLSAMMANS!

Kors i jisse namn undrar du - vad var det då som stod på när en sådan sällsynthet inträffade.

Jo, för ett och ett halvt år sedan förärades jag med en gåva av Syster till en vistelse på hotell med tillsammans med en kär vän.

Då Johanna Gris inte ville följa med frågade jag Husfar som förvisso motvilligt men dock, sa jag och följde med.

"Även om jag fasen i mej egentligen inte hinner fara iväg på sånt lafs, ja behöver gå till skogen å röja vinnfälle" muttrade han surmulet när han gick och sparkade i gruset.

Sagt och gjort, efter många långa mödosamma förberedelser och mutanden till höger och vänster hos djuren så tuffade vi iväg i sydvästlig riktning. Vi hade valt det absolut närmastliggande hotellet för att inte slösa bort någon tid på något så tråkigt som själva bilfärden.

Väl framkomna till den vackert belägna herrgården blev vi smått skrämda av den månghövdade skara vi såg.
Folkskygga jag fick ilningar i ryggen när jag såg hur mycket människor där var men snålheten och nyfikenheten vann för eremiten i den stunden och vi checkade in och fick vårt rum.

Därefter stövlade vi direkt till relaxen och låg där förnöjda och flöt ett par timmar i ett bubblande badkar i bästa Kräftkokarstyle.

Efter detta njöt vi av god mat och dryck och redan halv nio somnade jag. Du milde, vem blir inte helt slut av alla intryck som det innebar att lämna Gården. Byn. Socken. Kommunen. Te å mä Länet...

Redan vid fyra vaknade jag av gässen som ropade nere i sjön. Sen låg vi och räknade minuterna tills dess att vi kunde få äta frukost. Vid 06.18 pep det till i mobilen, då var det Dottir som berättade att Sädesärlan just kommit hem till Gården.Du milde! Nu var goda råd dyra. Jag var förståss tvungen att snabbt som ögat komma hem och önska nämnda pippi välkommen för sommarsäsongen 2014.

Vi hängde först på låset till restaurangen, kastade i och lite att äta, checkade ut och lämnade det lilla hotellet med väsentligt färre sikiner än då vi anlände och tuffade hemåt.

09.17 svängde vi in på Gården. Åhhhhhhhh vilken frid, vilken lycka. 21 timmar hade vi varit borta.

Husfar gick till skogen, jag matade och pratade med ärlan, ropade på Johanna som blev så glad att hon i ren glädje rusade uppför kökstrappan - det har hon aldrig gjort innan! Sen gjorde jag lite picnicmat med hembakta baguetter och god fyllning med gårdens ägg, förstås, till det ett par kalla pilsner och så ropade jag på Randis, Johanna och hundarna och så gick vi iväg uppåt ängen. Jag gick barfota och bara i långt linne - Johanna hade inget linne alls...

Sedan satt vi i skogsbrynet och njöt av solen och våren och av att vara hemma på gården igen.

Nu dröjer det nog till vi lämnar Gården. Byn. Socken. Kommunen. Ja te å mä Länet...

Och så sant som det är sagt - borta bra men hemma bäst :-)