lördag 28 maj 2011

Humlesurr lindrar...Att efter en lång arbetsperiod gå och ställa sig under ett fruktträd fullt av humlesurr gör gott. Lindrar.

Humlors burr och binas surr letar sig in bland stigbyglar, städ och annan bröte som finns där i örats mystifierade inre.

Ett vackert och monotomt dovt muller som lägger sig i örat som en välbehövlig rekreation och lindring.

Skapar ett filter till ord och formuleringar man hört de senaste dagarna. Får dess betydelse att falla undan. Brytas ned till nästan ingenting.

O dä ä la för väl...

God morgon!

fredag 27 maj 2011

Välkommen Tiger


En liten Tiger är född till denna bonnska värld...

Välkommen till Gården och lycka till i din uppväxt, framför allt behöver du styrka och livskraft för att orka med Gårdens förvirrade och förvildade Husmor.

Och ett råd på vägen - akta dig för hennes storstövlar - de är försedda med stålhätta.

På förekommen anledning...

torsdag 26 maj 2011

Vinterfåglar i majmånadDet är skir försommar och den omgivande grönskan känns som mjuk kylande salva på bränd hy. Skön, efterlängtad, välbehövd.

Men nästan lika exotisk som Hackspetten ter sig i Kalle Ankas fotosafari blir vinterfåglarna i min småländska försommar. Stenknäcken, domherrar, pilfinkar, talgoxar och grönfinkar för ett vådligt liv ute kring mitt fågelbord.

Och äter. Massor. Precis som jag.

Så nu måste jag ut och fylla på. Åtminstone till fåglarna...

God morgon!

tisdag 24 maj 2011

Självbild o självinsikt...


Ibland är det så befriande skönt med självinsikt. Ibland är det mindre skönt.
Ibland är den kortvarig och emellanåt blir den liksom permanentiserad.

Detsamma gäller självbilden. Den kan ibland liknas vid intill visshet gränsande, för att i nästa stund och dag implodera och ta sig nya former.

Man stöter på händelser och syner som förändrar det hela. Får en att tänka om lite grann kanske...

Efter att ha vistats en stund bland mina bevingade vänner och umgåtts en kaffekvart på dyngemuren med Hönan Gamen, har jag drabbats av en ny insikt.

Så pass att det är rent av befriande att se sig i spegeln, inse att det på det hela taget inte är så himla illa - trots allt.

Det finns de som har det värre...

Som min salig Morfar Douglas sa ibland, sannolikt ganska pedagogiskt egentligen, då han hade mött någon kvinna som kanske inte var så där alldeles tvålfager;

- Ho va inte vacker - men sällsynt...

Eller som Husfar säger;

- Dä va skönhetstävling i bynn - ingen vann...

Nu ska jag hasta till spegeln en stund igen. Det gäller att passa på när känslan väl har infunnit sig...

God morgon!

söndag 22 maj 2011

Välkommen dunboll!


Så är den tiden kommen! Ojoj, nu är det små boxar och värmelampor och skålar och avdelningar här och var på flera olika platser ute i fähuset.

I tunga blomkrukor, uppbyggda boxar med kragpallar, korgar och gamla gjutjärnsgrytor ligger skrockenjuka hönor och ruvar ägg av allsköns härkomst.

Här och var tittar det upp små dunbollar mellan fjädrarna på Mamma Höna. Man blir lika sprittande glad och hänförd var gång!

Här ser du en liten flerfärgad dvärgcochinkyckling och en ljus Brahmakyckling som med den mest bedårande uppsyn tittar in i kamerans lins.

Bådar gott för framtida foton, inte sant?

Godmorgon!