måndag 10 maj 2021

Thorsdogs Fina F-kull

Kära följare! Idag ska jag presentera vår F-valpkull!!! 

Här får du träffa dem. Om någon vecka får du träffa G-kullen också. 

Men idag är det Thorsdogs FREJA, Thorsdogs FANNY, Thorsdogs FREDDIE, Thorsdogs FLISA och Thorsdogs FLORA samt deras pappa True Fairytales Jr Special Edition Casper och mamma Thorsdogs Dagny som presenteras!  









söndag 9 maj 2021

Vitsippor i minneshörna

Det faller ett stilla vårregn utanför vårt köksfönster. Regn vars droppar frammanar ständig rörelse och ojämn yta ute i Lyckopölens annars så stilla och blanka vattenspegel.

I klätterhortensian ute på terrassen hoppar en nyanländ flugsnappehona omkring. Runt den gamla telefonstolpen skuttar en koltrast runt och plockar en och annan mask.

I fågelrestaurangen samsas domherrar med sina röda trinda bukar med den fascinerande stenknäcken med den kraftiga och vackra papegojlika näbben. Ett helt gäng starar, klädda i sin förtjusande vårfjäderdräkt, pilar omkring och söker föda i gräset intill Lyckopölen.

Göken gol här på gården för första gången igår, den 8 maj således. Den gol österifrån, ganska nära, skulle tippa att han satt och kurtiserade i Bläsens hage eller möjligen just bortom Lilla Gubbalyckan.

Tänk så mycket vackert och livfullt det finns att vila ögonen på och lyssna till i naturen! Tacksam över att få ta del och uppleva detta!<3

 I två bäddar här i köket ligger de älskade och underbara valparna med sina mammor. Det smackas, tuttas, sväljs glupskt och ivrigt.  Ibland gnyr de otåligt, nästan ilsket, när ett kullsyskon vill ta spenen ifrån den som redan diar samma spene. Mammorna är så duktiga och ger mycket mat till valparna – och jag ger mycket mat till tikarna. Bara den bästa mat som finns att köpa. Det är viktigt att mammorna äter rejält och att de äter bra och kvalitativ mat. Fina Dagny och Mini. Älskar dem så.

Jag har tagit en liten promenad upp till Lövängen, mitt bästa vitsippeställe, och plockat en stor bukett. Precis som jag vet att Lillafarmor gjorde när hon var Husmor här på gården. Hittade till och med en gökärt som fick följa med hem och placeras i en liten brun keramikvas a la Höganäs som vi tog hem från salig Lillafarmors dödsbo.

Gick och hämtade tavlan jag gjorde till Lillafarmor och Lillafarfar till deras 55-åriga bröllopsdag 2015, satte tavlan i ett bokställ, placerade den på vedspisen, satte dit buketten och tände ett par ljus. Det blev en fin och värdig liten hedersplats om än tillfällig, ty jag älskar ju att elda i min spis.

Med dessa rader och detta foto vill vi önska dig en riktigt skön söndag och vilodag. Var rädda om er – och varandra!

Omfamning,

Mickan & Co