fredag 22 juni 2018

GLA MISSOMMAR


söndag 17 juni 2018

HÄRLIG SYSKONTRÄFF!!!


Lördagen den 16 juni kommer jag spara på en särskild plats i hjärtat. Där ska jag lagra minnena av gårdagen som en liten skatt av kärlek och gemenskap med mina fina syskon!Storasyster Maria, storebror Magnus och min sju minuter yngre tvillingbror.

Det är så sällan vi träffas och nu när vi gjorde det så blev det en fullkomlig fullträff!!! Så mysigt, så härligt, så otvunget och befriande.

Vi började med lunch här hos Husfar och mig. Vi bjöd på varmrökt lax och färskpotatis i all enkelhet och det verkade som alla tyckte om det.

Så är det också en supergod lax som våra vänner Jiri och Helena själva föder upp och röker i egen vedeldad varmrök.Du hittar mer om Havsjö och deras många delikatesser HÄR - rekommenderas varmt. Deras företag är bara en bit bort över skogarna.Dottern Lowisa kom förbi och fotade oss alla, medan stackars katten Rudolf ynkligt sitter på taket från vilket han inte vågar komma ned. (Titta noga så ser du honom nära skorstenen på taknocken)

Efter att vi haft det gott och glatt här hos oss, åkte hela sällskapet upp till Thorshill och hälsade på lilla Ninni Thor, döpt efter syskonskarans mor. Min äldre bror och hans Tina har inte heller sett vackra Thorshill så de ville förstås se (och beundra) Ludwig och Johannas fantastiska drömhus med drömläge!

Därefter åkte de äldsta syskonen med respektive hem till Mia och Dick och beundrade deras superfina stall och hästhagar.Husfar och jag gjorde djuren och lastade fyrhjulingen (som ju har plats för två passagerare...) inför kvällens grillkväll i vår barndoms by, Bjurvik.

Där strålade vi allla samman igen hos min tvillingbror och hans Åsa ljuvliga ställe i Lugnet vid Tjurkens strand där vi alla badat och haft roligt tusentals timmar som barn! Vi var vattendjur alla fyra och endast när Mor Ninni visslade i visselpipan från hemmet i Sjöängen, drog vi oss upp från vattnet och cyklade hem och åt pannkakor eller filmjölk till lunch.

Vi pratade hela kvällen, om ljust och mörkt, om glädje och sorg, om saker som varit och om drömmar och planer som väntar oss. Mats och Åsa bjöd på ypperlig undfägnad och vi njöt ånyo av god mat och dryck!

En fantastiskt dag tillsammans med mina syskon, svåger och svägerskor. Jag är så glad och tacksam!

Här får du dela några av de stunder vi hade tillsammans!

Puss o Kram,
Mickan