lördag 31 augusti 2013

Dä ä kärlek dä!


Säga vad man vill om den buttre och muttrande Husfar ute på gårn som mest går o kastar blängsylta på frodig Husmor - som förresten kastar tillbaka med råge o lite till - men nog finns det lite true låvv där ute mellan dem i alla fall.

Häromdan kom Husfar in till Husmor och då han i vanlig ordning trajade rätt bort mot dasset, sa han liksom i förbifarten till henne;

- Nu du mor kan du gå ut o glo ute i veboa!

Så då gjorde hon det.

När hon öppnade dörren som är lika stor som den gnisslar, gav hon till ett förtjust litet rop när hon fick syn på en alldeles bedårande vacker liten vedstapel i hörnet!

Buttre Husfar hade minsann stått och huggt och klyvt småved och float så utomordentligt fint i vedbodens ena hörn - och det var inte vilken ved som helst, utan Husmors ved.

Småved till Husmors spisar, det vill säga kökets vedspis och den lilla utebrasan där hon ibland sitter och kurar. Björk för den sköna värmens skull och gran för det sköna knastrandet och sprittandets skull.

Är det inte True Låvv så säg!!??!!

Den aftonen fick Husfar riktigt god mat till kvällsvard - naturligtvis lagad på vedspis, glödande het av Husfars i anletets svett framarbetade kärleksgåva till frodig Husmor.

Å kanske var även  hon glödande het - vem vet?fredag 30 augusti 2013

Tre Trygga Tanter


Tre trallande jäntor, nåja, åtminstone tre trygga tanter som inte blåser bort i första taget traskar barfota från ett förbrukat bete till ett nytt, ett frodigt och grönskande sådant.

Och vad ska man med grimma till när det ju bara är att linda en liten slinga man runt fingret och börja gå.

Tro det eller ej, men även Husmor SPRANG några meter intill Tionetta när denna inte kunde hia sig på slutet då hon fick se det väntande betet.Husmor släppte henne emellertid ganska omedelbart då hennes, Husmors alltså, kondition inte är vad den en gång varit.

Blenda Piraten satte däremot efter märrarna upp över Norragärdet där Den Lille Havfruen, som lojalt sitter på sin sten, välkomnar sällskapet - även om hon hellre sett att den äntligen var hennes efterlängtande sjöman som kom släntrande över åkern.Ja, även Husmor tycker att det vore synnerligen spännande om en stilig sjöman plötsligt kom släntrandes på skogsvägen - då kanske konditionen går upp på högvarv?

Nåväl. Tills nämnde sjöman torde komma vandrandes får hon allt nöja sig med Kärleken mellan de Tre Trygga Tanterna - och det är inte så illa pinkat det heller!Trevlig Helg!!!

torsdag 29 augusti 2013

Katter o Chefer...


Phu!

När arbetsdagen blivit alldeles på tok för lång i en arbetsmiljö som är alldeles på tok förvirrad, ja då är det skönt att komma hem till vänner och miljöer som man känner igen...

Fyra katter - ja, ungefär detsamma antal som  jag nu har chefer...

Gomorrhår!

Gomorrhår alla ni fina!
/Randi
(o Husmor mä:-)

Korvlycka!


Korvlycka!!!