lördag 24 december 2016

Vov Jul!!!

onsdag 21 december 2016

En hönsmammig hunduppfödares dröm.

En hönsmammig hunduppfödares dröm.Att få ett sådant här foto från en av mina valpars blivande ägare är något av en hönsmammig hunduppfödares dröm!

Så här har ett par i Gävle förberett ankomsten av en Dorthy SE58654/2016, numera Wilma.Redan idag åker paret från Gävle, sover på hotell i Staden och anländer till oss här ute på gårn på torsdag morgon.

Så det blir alltså Dorthy/Wilma som blir först ut med att lämna oss - men jag är totalt lugn och trygg i vissheten att hon går ett helt fantastiskt hundliv till mötes!

En hönsmammig hunduppfödares dröm...

tisdag 20 december 2016

Några jobb kvar!

Gomorron!

Jag har börjat räkna ned till ledigare dagar men ännu kvarstår några saker!

Idag åker jag till VÄRNAMO där jag är i Arabustas Pop-up-butik idag mellan klockan 15 - 18.

Jonny på Arabusta medverkar ju i min bok med ett par smarriga recept. Nu till jul öppnar han en butik på Flanaden i Värnamo centrum och idag är jag som sagt på besök. Bor du i trakterna så kom gärna dit. Arabusta har fina priser för sitt utmärkta mathantverk!

I morgon åker jag tidigt på morgonen till Korsberga och Brittas Restaurang för att bygga upp mitt lilla bokbord. Samtidigt börjar Britta förberedelserna att bygga upp ett Julbord.

Sedan åker jag till Ädelfors Folkhögskola där jag ska medverka på skolans julavslutning med att framföra några texter, ja, kanske någon sång också... Det får vi se hur det känns...

Hur som helst, jag åker sedan raskt tillbaka till BRITTAS RESTAURANGS JULBUFFE för att medverka där till kvällningen och erbjuda gästerna mina personligt signerade böcker så att man får en RIKTIGT god jul...

VÄLKOMMEN att njuta av både julmat och julklappar!Så jobbigt!

Valparna har genomgått en stoooor upplevelse. Lite otäck också. 

Stoppas i bur.
Åka bil.
Lyftas upp på ett undersökningsbord. 
Undersökas. 
Klämmas på.
Få tänderna genomgångna.
Vridas och vändas på. 
Få en vaccinationsspruta.
Gå o springa framför veterinärens nitiska ögon. 
Få ett chip inplacerat mellan bogbladen. 
Gråta av smärta. 
Bli instoppad i en bur. Igen. 
Åka bil. 
Kräkas. 
Tvättas. 
Stupa utmattade. 
Sova. 
måndag 19 december 2016

Sällan eller Aldrig!

Du milde! Fyra ljus tända i smideshästen från Bengt & Lotta!

Det betyder ju fjärde advent! Hur i hela friden gick detta till? Jag har ärligt talat inte hängt med!Sällan eller aldrig har jag väl varit med om en adventstid då jag farit omkring som ett skållat troll från överallt till ingenstans. Signeringar. Julmarknader. Föreläsningar. Författarbesök. Jobb.

Sällan eller aldrig har jag väl varit med om en adventstid då jag fullkomligt stupar i säng om kvällen och somnar ögonblickligen, alldeles uttröttad.

Sällan eller aldrig har jag väl varit med om en adventstid då jag vaknar och stiger upp mitt i natten, natt efter natt, då det står fem outsägligt fina bedårande älskvärda små valpar och ropar på mig.

Sällan eller aldrig har jag väl varit en så bristfällig och otillräcklig vän, mor, maka, mormor, svärmor, matte, husmor, granne, syster och matmor.

Men nu är det så. Fjärde ljuset brinner i smideshästen från Bengt & Lotta, fjärde advent är här, ja passerad rent av vilket innebär att vi är inne i självaste Julaveckan. Och jag har ännu några uppdrag i veckan som jag ska axla och genomför med lugn, stolthet och beslutsamhet.

Ty sällan eller aldrig har jag väl upplevt de dansande känslorna och det sjungande blodet.

Ty sällan eller aldrig har jag väl upplevt glädjen som omger alla fina möten med medmänniskor vilka oftast har något positivt att säga.

Ty sällan eller aldrig har jag väl känt sådan stolthet över att få duka upp med mina färgglada böcker på bord och bänkar, bland tomtar och juleljus.

Ty sällan eller aldrig har jag känt sådan tillfredsställelse och övertygelse att jag gjorde rätt som tog beslutet att säga upp mig när cheferna på ett fult vis gaddade sig samman, trängde in mig i ett trångt bås för att stuka mig, vingklippa mig, vinna över mig och få mig dit DE ansåg att jag skulle vara - utan några öppningar för kompromisser mellan oss.

Ty sällan eller aldrig har jag väl arbetat så hårt och intensivt som efter att jag sa upp mig och gick min egen väg och följde min inre röst, sen jag vågade nära min inre dröm och tillförde näring och vårdade mina inre övertygelsers frön.  

Fast - det kan också föra med sig att man inte förstår hur det egentligen hunnit bli fjärde advent… 


söndag 18 december 2016

FINASTE VALPARNA EVER!

Tre av våra fem Jack Russellvalpar är nu redo att finna nya familjer för en livslång relation och ett kärleksfullt liv tillsammans – två och fyrbenta under samma tak.

Valparna är uppvuxna i hemmiljö och vana vid såväl nyfikna barn som vimsiga tanter och griniga gubbar. Valparna även vana vid andra hundar, katter, höns, hästar, getter samt en tjock gris.

De föddes den 17 oktober och kan flytta till Jul- & Nyårshelgen då förhoppningsvis många har gott om tid för att införliva den nya familjemedlemmen i sitt nya hem.

Vid ömsesidig överenskommelse om valpköp tar vi en handpenning på 1 500 kronor som inte återbetalas vid ånger.

Daisy, Doris, Dylan är:

Registrerade i SKK
Vaccinerade
Chippade
Veterinärbesiktigade
Försäkrade och doldafel-försäkrade i Agria
Regelbundet avmaskade
Miljötränade

Fader: Ell Ell´s Son of Spartacus SE64153/2004 No Uch Se Uch
Moder: Mini Annabell SE19682/2015

SKKs beskrivning av rasen: Jack Russell terrier är livlig, alert och aktiv med ett intensivt och intelligent uttryck. Rasen är framåt, orädd, social och vänlig med gott självförtroende. Världens roligaste lilla hund.

Intresserad av en ny fyrfota familjemedlem? 
Skriv till mickan@lanttant.se 

NJUT AV BILDERNA PÅ DE SMÅ PÄLSKLINGARNA!!!!!! 

Daisy, vit & tan, korthårig. Hon är liten, snabb och alert, blir nog en perfekt agilityhund. Oerhört söt och tillgiven, alla som träffar henne blir genast kär i henne. Social, nyfiken och vill gärna upp i knäet och vara nära. Somnar mer än gärna i famnen. 
Doris, vit & tan, strävhårig. Hon är som en liten joker. Är liten i växten, väldigt söt och näpen. Hittar alltid egna små specialplatser där hon lägger sig och kurar, och man kan få leta en bra stund innan man finner henne. Doris har integritet och är inte lika beroende av flocken utan kan gärna vara för sig själv, som en liten minivariant av tjuren Ferdinand. 

Dylan, vit & tan, lite sträv. Ett litet muskelknippe, väl sammansatt och tät. Så otroligt fin uppsyn, ett brunt öra och ett vitt, ser ut som en leksaksvovve. Han kan vara lite cool ibland. Dylan ligger gärna och softar och bara tittar på när alla systrarna busar. Älskar att bita i raggsocksbeklädda tår.  


tingad 
tingad