onsdag 23 maj 2018

Spännande postlådeskördar


Vissa dagar är det roligare än andra dagar, att barfota tassa fram genom solvarmt gräs och försiktigare gå över grusvägen för att inte sätta fötterna på någon vass sten. Att vara framme vid lådan som jag förväntansfullt öppnar med ett gnisslande ljud. Gnisslet härrör alltså inte från mina tänder utan från plåtlådans gångjärn mellan låda och lock.

Igår var en sådan dag då det var roligare än andra dagar. Då låg där en spännande försändelse. Redan på en nanosekund kunde jag registrera vem avsändaren är, dels på den vackra handstilen, dels på frimärkena och de övriga fina brevmärkena på paketets front. Min brevvän hade inte bara skrivit ett långt och innehållsrikt, och som alltid, vackert textat brev utan även sänt mig några söta somriga strumpor med orden:

Ps. Har på bloggen sett att du är ute och går en hel del i gympadojor – det brukar bli svettigt så jag tänkte att de skulle komma till nytta och passa Tant. Ds. /Britt-Marie

Fantastiskt gulligt och omtänksamt. Och uppmärksamt!Förra veckan fick jag likadedes två roliga postlådevändor. Ett låååångt underbart intressant handskrivet brev från min kattvän och lanttantssyster i Hässleberg. En annan dag ett härligt vykort med så himla glada tillrop frin min vän i Högelid.

Åh, som jag älskar att få brev och kort som dessa!!!Nu önskar jag och mitt lilla menageri, en riktigt härlig onsdag! Vi själva, dvs jag, ska plantera lite till, är inte i mål ännu med försommarens planteringar, nu ska jag peta ned några torktåliga perenner här och var där tomma ytor ropar efter grödor och blomning.

Kram o Puss,
Eder Lanttant