lördag 16 november 2013

Fössta Julaflinen!


Här går startskotten för juletid ut i detta nådens år 2013!!!!!

Stor del av klanen har tagit sig till skogs för att samla skatter inför eftermiddagens kreativa låtanden och göranden på logen!

Julakalkonen är färdig, julskinkan griljerad, jansonen ljummen och brödet färdigt. Men innan julbordet serveras ska det göras lite nytta!

Sju julabockar ska kläs i granna grankläder och ett tiotal adventskransar ska bindas  utav skogens skatter.

Men först ska ska gamla Husmor (som faktiskt jädrar i mig nästan flinar lite idag) värma på glöggen o vagga övar lagårdplanen och servera sin fina familj lite värme där ute på logen!

JULAFLIN Å JULAPUSS!

onsdag 13 november 2013

Trettonglögg!

Tadaaaa!
Årets julglögg införskaffad till samlingen!Om bara tre dagar är det traditonsenlig adventsjulpysseldag ute hos vårt Husbonnsfolk - närmare bestämt uppe på logen.

Kalkonen är uppburen, ja inte till logen utan upp ur frysen till köket.

Kalkon i fryst version vill säga. Nu ligger den på tining på tidning (åh denna vedervärdiga husmorshumor...) för att iordningställas till lördagens startskott för Julen 2013.

Då samlas hela klanen från när och fjärran för att först dra till skogs och bärga granris till 7 (!) julbockar som ska kläs, samt mossar, enris, tallris, bär, kottar, tickor, svampar, blåbärsris och lingonris och knotiga kvistar och skorviga stenar. Av detta material ska, förutom de stackars nakna bockarna som äntligen ska kläs, förvisso med ris, men ändå, ett tiotal adventskransar skapas med den ena större kreativiteten än den andra.

Därtill dricker vi glögg och skålar in vintern samt skålar för Husfar, far, farfar, lillefarfar, morfar, svärfar, lillesvärfar.

Därefter blir det JULBORD! Med kalkon :-)

Och det bästa av allt;

Husmor har under stora åthävor och vedermödor bärgat talleriset som går åt.... Nåja, en liiiiiten del i alla fall...

Godkväll!söndag 10 november 2013

Husfars Dag

När inte ättlingarna äro tillstädes får gamla Husmor hasta till verket och sno ihop lite festligheter på morgonkvisten på Fars Dag.

Fast ute hos vårt Husbondsfolk heter det förstås Husfars Dag!

Men det märks inte så mycket, förutom nybakade dinkelscones då förstås, för Husfar har redan hastat till skogs med röjsåg och röjsele i högsta hugg.

Husmor själv ska sätta på ett långkok och sedan vagga ut i skogen med Tasspatrull och kamera. Kanske tar hon med Gåskarlen och Getterna. Vi får se...

God morgon!