torsdag 21 februari 2019

VINTERLAND - IGEN...


Hemkommen från en promenad i stickigt kallt snöfall som slog ovänligt mot huden i mitt ansikte och gjorde mig närmas oseende då mina glasögon täcktes av små ettriga snöflingor. Pulsade i plöjet uppe på Norragärdet med två glada hundar och fem litet ovilliga, men lojala, promenadvänner i form av katter.

Hörde svanarna nere på komanet i Bjurvik ropa litet översiggivet. De kom flygandes igår, jag lyckades fånga dem på bild i all hast med mobilkameran. Jag blev glad när de kom trumpetandes i klassisk V-formation med sjön Tjurken som mål. Med sina starka svischande vingslag avtecknades de ömsom vita, ömsom grå mot den klarblå februarihimlen.



Men idag låter de inte lika stolta och ivriga, snarare som vore de besvikna. Kanske betraktar de, liksom jag, det ihållande snöfallet som gör sikten både grynig och kort. Kanske undrar de, liksom jag, vart gårdagens löftesrika vårliga vindar och generösa sol tog vägen…

En riktigt fin torsdag vill jag dig.

onsdag 20 februari 2019

NYA UPPLEVELSER I LIVET


Trots min relativt höga ålder gör jag då och då fortfarande nya saker och upplevelser för allra första gången i mitt liv. Allt detta har hänt de senaste dagarna:

1. Fikat på Biltema!
2. Köpt ett klädesplagg på Ica!
3. Blivit registrerad som spelare!
4. Klippt av mig håret!
5. Köpt en plattång!



1. FIKAT PÅ BILTEMA! Detta trodde jag mig nog aldrig skulle ske, men si, förra veckan sammanstrålade jag på nämnda fik med en till mig närstående för en fika. Förvisso en ganska kort sådan, men ändå.

2. KÖPT MIG ETT PLAGG PÅ ICA. Under förra veckans mathandling köpte jag två nattlinnen till mig själv ur Ica Maxis kollektion. Detta trodde jag nog aldrig heller att det nånsin skulle ske, men ett par nattlinnen till ett bra pris tilltalade till och med mig. 

3. BLIVIT REGISTRERAD SOM SPELARE. Det här trodde jag absolut aldrig skulle ske. Men då jag löste in några trisslotter så var vinstsumman högre än jag trodde. Vi brukar alltid ta nya lotter för vinsterna men då denna summa närmade sig nästan 500 tänkte jag att det blir kanske för många trisslotter att ge till Husfar på Alla Hjärtans Dag. Så jag sa till den som expedierade mig att ”ta lita andra spel och lotter så vi kommer upp i summan”. Sagt och gjort. Men vafalls, man var ju tvungen att registreras för både det ena och det andra för att få ägna sig och spel och dobbel. Nu har det emellertid hänt. Huruvida vi vunnit något på dessa mönne lappar har vi ingen aning om för vi vet inte ens hur man ser sådant… 

4. KLIPPT AV MIG HÅRET. Jaha, med stigande ålder har mitt hår fått sämre kvalitet, blivit tunt, skört och tråkigt. Igår åkte det av. Det skulle inte bli så kort som det blev, det va inget jag bad om men nu slutade det så i alla fall. Nu hajar jag till varje gång jag ser mig och vet inte om jag är nöjd eller ej. Kanske måste jag bara vänja mig... 

FÖRE
EFTER
5. KÖPT EN PLATTÅNG. Detta trodde jag definitivt aldrig någonsin skulle ske. Jag som varken har en fön eller hårvårdsprodukter i min ägo. Men med den nya frisyren behövdes denna attiralj, det försäkrade mig frisören om. Tack och lov fanns det en lite mindre plattång med modest prislapp. Nu ligger den här framför mig. Jag glor klentroget på den och undrar hur i all världen vi ska bli vänner, plattången och jag…

Ja, tänk va! Det är inte klokt vad mycket nytt man kan få pröva i livet om man bara vågar – trots att man är en bedagad gammel lanttant….