tisdag 30 juli 2019

Åsa-Nisse & Klabbarparn grillar vilssvin


På några marker där tidigare aldrig har legat några byggnader ligger idag två fina röda hus med vita knutar. Vackert belägna i åkermarken som sluttar ned mot sjön. Två unga familjer med barn har slagit ned sina bopålar här och byggt sig varsit underbart hem med den glittrande sjön nedanför sig.

Dessa familjer har inte bara blivit goda grannar utan bästa vänner och gör mycket tillsammans.

Papporna i husen har fått smeknamn efter alla hyss och tokigheter de hittar på, utvecklar, bygger och gör. Mannen i torpet ett, är Åsa-Nisse och mannen i torpet två (vår son för övrigt) är Klabbarparn.
Igår fick de för sig ännu ett projekt. Att prova att helgrilla ett mindre vildsvin som de förstås skjutit själva. De skrev några spontaninbjudningar till andra unga grannfamiljer, flera stycken tackade glatt ja, trots kort varsel.

Röken bolmade och ibland när fett droppade ned slet sig några lågor och ställde sig höga. Grabbarna svettades och stånkade men var vid gott mod och kallade sig en och annan gång för "glada amatörer".

Grisen blev dock klar, gäster anlände, barn tjoade och badade, de vuxna likaså. Alla hade alla en härlig kväll vid sjön och njöt av Åsa-Nisses och Klabbarparns helgrillade vildsvin.

Jag är så glad för deras goa grannskap, deras vänskap och det rika liv de skapat åt sig själva och övriga familjer här i byn. En rikedom inte alla förunnat! Härligt att se och följa dem, Åsa-Nisse och Klabbarparn och alla deras bravader och initiativ :-)

Fin tisdag på er!

söndag 28 juli 2019

Klanfrukost med badI fredags morse bjöd vi hit hela klanen på frukost. Det blev lyckat, men oj så varmt det blev på terassen. Vi beslöt att istället ta med den hallon- och rabarberpaj vi bakat på morgonen och förflytta oss upp till sonens badland i Bodatorpasjön.

Där hade vi en fantastisk förmiddag och det är så mysigt att fyra generationer kan bada tillsammans allesammans! På bryggstegen står Lillafarmor Ingrid med sitt barnbarnsbarn Ninni. En sådan vacker och ömsint syn. Jag stuvade in massa fina bilder i hjärtat att  kunna plocka fram som minnen när vintervinden viner runt knuten och jag sitter ensam och arbetar vid mina datorskärmar.

Nu bjuder jag även dig på några glimtar från vår Klanfrukost. Hoppas du också njuter!

Puss o Kram,
Eder Lanttant Mickan

Ninni älskar sin minstekusin Ines
Storebror Freddie vakar över sin lillasyster Ines

Ninni har tagit på sig farmors solhatt!


Mina älskade flickor Lowisa och hennes Ines


Pappa Joakim sitter en stund med Ines medan mamma Lowisa badarLillafarmor Ingrid och barnbarnsbarnet Ninni på samma bryggstege

Lugna kvällsförberedelser

Det har varit fullt ös hela veckan så igår eftermiddag tog vi det lugnt.

Grävde upp potatis och skrubbade rena till kvällsmaten som bestod av ugnsbakad torskrygg. Sedan var vi en del bak lagårn och skötte om odlingarna. Sedan klippte jag dill, plockade ringblommor och tomater och njöt av att se växtkraften i paprikaplantorna. Även kapkörsbären börjar komma sig.Prydnadspumporna börjar ta sig ordentligt nuKapkörsbär


På tal om växtkraft, just bakom huset har vi en Stor Kardborre. Den är mycket sällsynt i våra trakter och brukar bli 1, 5 meter hög. Det här exemplaret är 3 meter högt!!!!