lördag 6 oktober 2018

Mickan blir Rödluvan

Kära följare. Jag vet inte vad som hänt, men det känns nästan som har jag blivit manisk beträffande matlagning. Ägnar massor av tid (och pengar) åt det för tillfället.

Älskar att laga långkok, elda i spisen och fixa omkring här i köket. Oftast spelar jag musik, men ibland låter jag en ljudbok gå i bakgrunden.

Tror att detta kanske är ett sätt för mig att fly bort från den höstdeppighet som gärna vill lägra mig vid den här tiden på året.

Grejen är bara den att vi två, Göran och jag, inte äter så mycket mat. Så - jag ger bort mat till släkt, vänner och grannar.

Nu får ni följa med när jag förvandlades till Rödluvan där jag gick genom skogen med min korg med mat, inte till mormor men väl till goaste Johan och Mette i Rullaberg. Och, dessbättre, ingen Stora Stygg Varg dök upp under vägen.

Korgens innehåll är en stor (o jäkla tung) gjutjärnsgryta med en bön-, och linsgryta med ingefära och chili. Till korgens gåvor adderade jag min matbok Mickans Mat &n Glädje, en liten korg med några av gårdens ägg, ett par sorter goda bröd och lite extra chili och ingefära. Vem vet, kanske ville de ha i mer smaker?

Sen började vi gå. Tasspatrullen och jag. Följ med du också!

Rödluvan och hennes små följare.....

Åh vad gott det luktar - vad är det här i korgen egentligen?På kvällen började jag laga mat igen. Ett riktigt långkok på 1,5 kg högrev....

Med lite gott brytbröd till. Förstås.... 

fredag 5 oktober 2018

Frukostmöte och FrosttäckningIgår gjorde jag lite av en debut i det offentliga livet efter nästan ett halvår av självpåtagen isolering och sjukskrivning.

Jag deltog i ett frukostmöte på Vetlanda-Postens redaktion. Det är två år sedan jag senast deltog i Nuvabs frukostmöten!

Stort för mig med andra ord!

Jag och Carro träffades utanför redaktionen vid kvart över sju på morgonen, sedan blev det kaffe och fralla på vilket det följde intressant och belysande information om de utmaningar som medievärlden står inför beträffande papperstidningen, digital publikation, lönsamhet och läsbarhet.

Kände mig stark och modig och nöjd när jag for hem.

När jag kom hem till gården hade frostkylan klingat av och jag kunde avtäcka blomsterna. Det är ju inte vettigt vad trädgården ser ut med alla dessa skynken. Som Mette, grannen i Rullaberg, skrev.

Jag trodde du pyntat för Halloween... 

tisdag 2 oktober 2018

Kontraster...

Tänk va, för ett par veckor sedan var man klädd i baddräkt och solhatt.Nu är det långbyxor, stövlar, tröja, jacka och torgvantar som gäller.Kontraster...

Trädgård a la oktober

Min trädgård i oktober!

Inte så illa presterat ändå med tanke på gången torrsommar, vattenbrist, frostnätter och för att inte tala om den gamla bedagade tanten som ska försöka sköta om blomstern...

Titta och njut av ännu levande fägring!

Puss & Kram,
Mickan

Pelargon framför klematisen Sommersnow

Kökstrappen - min blommande oas!

Ett citrusträd jag fick i femtioårspresent blommar men kommer inte hinna sätta frukt
en lila och väldigt stor petunia skymtar bakom

I de stora lådorna är växtkraften enorm! Grålle Groda tronar överst

en fågelholk har ockuperats av bålgetingar

Vildvinet har inte blivit höstrött ännu

En alm med vackert utbrett grenverk

Jordkällaren ligger vackert i grönskan

Min fina röda ros som jag fick av Styrbjörn vid ett av mina boksläpp

Åh så många goda äpplen vi begåvats med i år!!! Massor

De cerisa rosorna har blivit röda nypon...

Än blommar den skira klematisen jag fått av Lowisa

Min Mårbacka pelargon är enorm!

Eldkaprifolen är vacker

Rudbeckian blomstar ännu

Allt trädgårdspynt är inte inkört...

En och annan blomstängel dröjer sig kvar på kantnepetan

Min vackra vindflöjel, Peter Pan, som jag fick i morsdagpresent


Mjölkbordet prunkar fortfarande

Det är gott med ekollon...

Marguriten i den gamla trebenagrytan har blommat hela sommaren