tisdag 4 oktober 2016

VÄLFYLLT LIV

Dagar och nätter avlöser varandra i en väldig hastighet. Månaderna likaså.Nu har vi äntrat oktober och plötsligt känner jag att det inte är lika skönt att gå klädd endast i långlinne längre. Klippte gräsytor här på gården igår och var klädd i min varmaste tovade ulljacka och tre sjalar!

Men så är jag inte helt frisk ännu. Halsen och luftrören spökar ännu och får mig att hosta mig genom nätter och dagar. Fast jag är absolut på bättringsvägen.

Livet snurrar fort. Nästan lite för fort.

Men så blir ju tillvaron gärna när Livets agenda är välfylld - och kontinuerligt fylls den på allt stilla.

Var på intensiv signeringturné i dagarna som gått.

Och framför mig nu ligger signering i Leksand på lördag och i Malung på söndag.Dessa signeringar i Leksand och Malung gör jag tillsammans med Täpp Lars som släpper sin fjärde barnbok då!Jättefin är den. Den också. För de är fina allesammans!

 Täpp Lars gör så himla himla bra böcker som utan att skriva någon på näsan ändå har förbluffande bra och träffande sensmoral som lär barn (och vuxna) om vad som är rätt och fel.

Böckerna blir ännu finare genom Joakim Depuis underbara illustrationer!De här böckerna är, som bilden visar, en riktig bokskatt som borde finnas i var mans hem där det då och då kommer småfolk på besök! Bara att krypa upp i soffan tillsammans, dra en filt över er, slå upp boken och börja läsa!

REN NJUTNING!

Njutning för MIG är det också, som ni ser, att bli kindkysst av nämnde Täpp Lars och Joakim Depui.


Ja, som du förstår är det full fart här.

Minis bebismage växer för varje dag och nu är det bara tjugo dagar kvar till planerad valpning!

Trädgårdens äppelträd bär mogna och helt supergoda äpplen som jag och Johanna gris slåss om...

Getterna är lite lagom bångstyriga och är långt ifrån så där fogliga och intresserade av att snällt följa sin Matmor ut på promenader så som Miss Filling var.

Katter frodas och kattungarna växer,

De passas av ömsom sin mor, Randis, ömsom av ett år äldre storebror Grålle och ömsom av fyra månader äldre storebror Oscar Storfot.


Och jag försöker hantera allt som händer genom att vinnlägga mig om att skapa en stilla stund på dagen.

Eld i spisen. Ljus tända. Spinnande katter. Småsnarkande hundar. Kaffet rinner sakta ned i behållaren med ett hemtrevligt puttrande.

Tankar kommer och far runt, de flesta stannar kvar som ett snurrande virrvarr. De tar sällan timeout, tankarna, utan är ofta på fullvarv. På gott och ont.

Det är därför som en stilla start på dagen känns så viktig för mig. Angelägen. För att göra tid och tystnad åt tankarna. Låta dem få plats.Vissa får ta form. Andra välkomnar jag men vinkar sedan farväl åt dem. De får inte ta form. Vill låta de positiva och konstruktiva tankarna formera sig i mig, inte de negativa. Kverulantiska. Destruktiva. 

Jag försöker så här i morgonstund, fylla på i tankar och själ med värme, hopp, kärlek, tillit, vänlighet, optimism, kreativitet, skaparglädje och tilltro.

Å då hjälper det till med lite eld i spisen. Tända ljus. Spinnande katter och småsnarkande hundar. Och det hemtrevliga ljudet av kaffet som puttrande bryggs i hörnet på bänken.

ÖNSKAR DEJ EN DEJLIG DAG!!!