tisdag 14 juli 2015

RÄTTVISA

Svenska kyrkans senaste nummer av tidningen Vetekornet har RÄTTVISA som tema.


Det känns väldigt stort, väldigt viktigt och väldigt vackert att jag får medverka och symbolisera temat RÄTTVISA.

Varför undrar du kanske?

Förra året, vid just den här tiden, var jag utsatt för en otäck hatkampanj i vilken jag fick motta fysiska brev och webbaserade meddelanden med upprepade sexistiska och kroppsliga anspelningar där jag uppmanades att ”flytta till storstaden där äckliga feta horor som du passar”.

Först efter flera månader vågade/ville jag gå ut med detta offentligt – och det stöd och den kärlek mina medmänniskor visade mig då gjorde att mina ledsna tårar förvandlades till glädjetårar.

Styrkt av den värme och kärlek som ni och många, många andra medmänniskor då visade mig, reste jag mig och har fått fortsätta producera bilder, böcker, berättelser, vykort, almanackor, föreläsningar och blogginlägg i vilka jag får sprida glädje och kärlek och försöka påminna om angelägenheten att vi tar vara på varandra och på stunderna som livet ger.

Detta hade Svenska Kyrkan uppmärksammat och när de i sitt sommarnummer skulle ha temat RÄTTVISA frågade de mig om jag ville dela med mig av det som hände.


  Det ledde till det här reportaget med anslaget: Hatet förvandlades till kärlek…måndag 13 juli 2015

Katt-och-anka-lekar...


Nu kan ni segla in på min egen blogg "LANTTANTENS BLOGG" på nyhetssajten JKPGLIVE.SE så får ni se härliga foton från gårdens mönne "katt-och-anka-lekar"...

KLICKA HÄR!

Puss & Kram
Eder Lanttant

söndag 12 juli 2015

MER MUSTIGA MICKANISMER!


Så sjukt glad!

Superstolt!

Skitnervös!

Förväntansfull!

Skräckslagen!

Ja, känslorna är huller om buller inför den utställning jag blivit tillfrågad om att få ge på Vetlanda Museum under september månad.

Med stor glädje - och nervositet - vill jag härmed bjuda in er på vernissage av utställningen MUSTIGA MICKANISMER lördagen den 29 augusti klockan 13 i Vetlanda Museum.

Läs mer om utställningen här:   Mickan Thors Separatutställning