tisdag 22 april 2014

Vår bakom mörkläggningen...


Stackars lanttanten är lite fjuttig. Rysligt förkyld.

Jag går bara ut sparsamt, sitter bakom en svart mörkläggningsgardin uppe på kammaren och försöker få Somriga Sammelsurier på pränt ordentligt. (Mörkläggningsgardin eftersom jag inte kan se på min skärm ordentligt annars.)

Utomhus spirar våren i all sin glans, lockar fram fåglar och fän, blommor och bin. Och här bakom sitter jag med feber, kallsvettningar, värkande hals och snörvlande näsa.

MEN - så blir man ju jätteglad och lyfts högt upp i lyckans sky när man plötsligt en morgon får ett sms från Bästaste Syster Maria som säger att hon i tidningen läst sådan underbar recension om min debutbok. "Den kunde inte beskrivas bättre" skrev hon och påstod därtill att hon var stolt. Över mig. Fniss.... Kan man va det?

Nåja, jag rusade omedelbart ut till postlådan, barfota, i nattsärk och håret på ända, ställde mig vid mjölkbordet och bläddrade fram till kultursidorna medan hästarna gnäggade förnärmat, grisen grymtade surt, hönsen kacklade ettrigt och getterna bräkte ilsket för att jag dröjde med att komma in ge dem frukost.

Men, för bövelen, nu gällde ju den där recensionen på min debutbok - och visst fanns där en jättetrevlig recension!!!

God bless Mari Ermeland som så ofta gör så himla fina och väl initierade, förträffligt förmedlande recensioner i flera av Hallpressens tidningar - tänk att hon tog sig tid och läste min bok! Och inte bara det - att hon till och med skrev en recension.
En fin sådan... Åh... Så nervös och rädd jag varit...

"Åja, det kummer la fler, du sa inte ta ut nått i förskott" sa Husfar krasst när jag nästan hoppade högt (okej, stor överdrift eftersom det är en omöjlighet) men åtminstone log lite extra brett där jag kom flaxandes med tidningen.

Ha det så gott nu alla för nu måste jag återgå till att göra klar nästa bok -  Mickans Somriga Sammelsurier - klockan tickar, deadlinebarriären rusar mot mig med vådlig fart.

Men både ni och jag är nästan lite vana vid en del vådligheter. Åtminstone vårliga vådligheter...

Här  http://www.smt.se/artikel/102913/recension-fargstark-bokdebut kan ni läsa den fina recensionen som håller mig under vingarna nu i dessa tuffa förkylnings, feber och deadlinesdagar.

Smittoriskfri PUSS!

Eder Lanttant