lördag 28 januari 2012

Full fart i skymmet!


En mörk kväll då jag kom gåendes på trädgårdsgången, och hade kameran hängandes i sitt band över axeln, hörde jag att det prasslade intill mig. Anade förstås att det var katterna eller hundarna som var och fnasade nånstans.

Så hörde jag att att det gläfste till och att det hände något - rent instinktivt knäppte jag en bild mer eller mindre i blindo.

Trots att blixten för ett kort, kort ögonblick lyste upp skeendet hann jag ändå inte upppfatta vad det var.

Först ett par dagar senare kollade jag på minneskortet och såg hur festligt det ser ut!!!

Alice och Blenda har gemensamt fått span på stackars Katten Spöket och sätter efter henne med alla krafter - och skjuter iväg sig med varsitt rejält språng genom vegetationen!

Det är måhända inte så mycket som händer så här långt ut på landet, men säga vad man vill - ibland är det allt full fart i skymmet!

söndag 22 januari 2012

Triangeldrama o ond bråd dödVårkänslor!

Jo, tro´t eller ej, men jag tror banne mig att det handlar om vårkänslor! Att det är vårkänslor, passion och testosteron som ligger bakom dramatiken här på gården.

Ett mördande triangeldrama!

Med alla tillhörande dramaturgiska grepp; Åtrå, svartsjuka, slagsmål, blod och ond bråd död!!!

Men det är nog kanske inte så illa som det låter. Trots allt.

Fast ändå…

Det var tre Brahmatuppar som i helgen kom ihop sig om samma höna!

Hon är såååå snygg att de är beredda att gå i döden för henne! Ja, och en gjorde det faktiskt…

Efter en hiskelig uppgörelse som inte är av denna värld - där lite mer vardagligt o då och då förekommande bonnaslagsmål uppe på vårt ränne efter att en o annan stärkande skogsstjärna inmundigats och kraftpåfyllts innanför storvästen ter sig som rena söndagsskolestunden - blev resultatet följande.

En av tupparna går ute i lagårn på rehabilitering, får mat och vatten i en egen liten skål strax utanför getternas box.

En får gå kvar inne hos hönsen, ja, där hon den skitsnygga åtråvärda också går och vaggar förföriskt på sin stora breda och fjäderförsedda gump.

En ligger ute i skogen. Tuppen som på kuppen döden dödde. Han bara låg där på boxgolvet som en sorglig relik av det heta testosteron som nyss flödade så hett. Nu var han minst sagt uträknad. Utslagen. Kall, stel och blek.

Sorgligt men sant.

Vårkänslor?

Jo, tro´t eller ej, men jag tror banne mig att det handlar om vårkänslor!