lördag 18 januari 2020

Vår i luften


Igår kunde jag njuta av en vacker dag. Kändes som en riktig vårdag - fast det är i mitten av januari!

Hönsen kände nog som jag för de var extra kackliga och tupparna gal ikapp om vem som gal högst och vackrast.

Vi tog en promenad i det vackra vädret och några katter följde med oss.

Här får du hänga med mig bak lagårn och följa med på promenaden.

Puss & Kram,
Mickan


fredag 17 januari 2020

Fleranvändning minsann!


Hej alla fina där ute i vida världen!

Klockan är tre på natten och katten Spöket väckte mig för en timme sedan. Nu är hon ute i nattens dunkla och för mig hemlighetsfulla liv.

Jag har legat någon timme och försökt sova men har fått ge upp.

Sitter nu i mitt älskade kök och det susar och sprakar gott i vedspisen av brasan jag tänt däri.

Blev nästan lite full i skratt (och lite stolt) när jag tände i spisen med brytbitar av smält stearin. Insåg plötsligt att jag verkligen har fleranvändning av alla mina stearinljus.

Först är de ju vansinnigt vackra att bara ha i huset!!!Sen är de underbara att tända och när de sprider såväl ljus som värme - och myyyys!

Sen är det lika mysigt och varmt att fira stumpamässa på de korta ljusen efter att man blåst ut dem.

Och när man har firat stumpamässa får man stearinkakor med svartbrända vekar i.
Och sen när man har stearinkakorna så är de toppenbra att bryta i bitar och använda när man tänder i vedspisen!

Gonatt på er

torsdag 16 januari 2020

Värpstrejk avbruten!

Äntligen!!!Äntligen har hönsen beslutat lägga ned värpstrejken och åter förse matmor med några ägg då och då. Det har varit en lång värpstrejk som matmor snällt har fått acceptera. Räknade ut vad ett enda ägg kostade i december i förhållande till allt foder jag köper in. 14 kronor per ägg! FJORTON!

Så nu är vi glada att strejken är över och att vi fått in några ägg i stugan igen. Det är inte bara matmor som gläder sig verkar det som...

Ha det gott, ta hand om dig och dem du har omkring dig. Le ofta så får du goa leenden tillbaks1

Kram,
Mickan
onsdag 15 januari 2020

Reportage

Idag uppmärksammas mitt och bloggen NJUTBART BLÄDDERS tioårsjubileum i Hall Media genom ett välskrivet och fint bildsatt reportage av duktiga journalisten Julia Löfqvist.

Man får nypa sig lite i armen för att våga tro att det är sant att jag hållit på så här länge och spridit berättelser och bilder. Tack alla fina följare - det är ni som inspirerar mig <3 nbsp="" p="">


Nattsudd o Julstrumpor


När man, som jag, ofta är uppe och nattsuddar och sitter, som inatt, och korrigerar textmassor, kan det ibland bli så att jag blir trött framåt fyra halvfem.

Då förbereder jag Husfars frukost och morgonkaffe. Så skriver jag en liten lapp, inatt klistrade jag på små röda hjärtan till och med :-). Sen låter jag ett par värmeljus vara tända och välkomna honom ned i köket. Övriga ljus släcker jag.

Är alltid lite nyfiken när jag sedan kommer ned till köket efter att förhoppningsvis ha kunnat slumra en stund, för att se om Husfar lämnat något till mig. Det känns liiiite grann som när man var liten och man tassade ned, full av lika delar fruktan som förväntan, för att vittja julstrumpan som hängde vid spisen för att se om Tomten lagt någon klapp där eller ej.

Idag blev det jackpot ty det låg ett litet fint meddelande till mig på köksbordet och jag blev glad som det barn som faktiskt varit snäll och fått en julklapp av Tomten i sin Julstrumpa tidigt, tidigt på Julaftons morgon.

Att Husfar dessutom tecknat ned tre små hjärtat är en ren bonus och ger en extra stjärna i Husmors bok om flit och uppförande...

Fortsatt fin onsdag önskar jag Dig!


tisdag 14 januari 2020

Före - Efter

Vi pysslade lite i skrivkammaren i helgen. Här är ett par före och efterkort. Vad tycker du?
Puss o Kram,
Mickan

FÖRE


EFTER:

Lägga nosen i blöt

Det är inte lätt att vara reporter här hos mig. Det finns alltid en lång skäggig sak som vill lägga nosen i blöt och roffa åt sig lite uppmärksamhet.Julia Löfquist, Hall Medias utsända, klarade det emellertid galant då hon var här för att uppmärksamma såväl 10-årsjubiléet som Leffes Liv-projektet.

Kul! Nu får vi se vad det blir av detta...

Trevligt hade vi det i alla fall.

Dagny också...

måndag 13 januari 2020

TIOÅRSJUBILEUM

Nu fyller min blogg Njutbart Blädder tio år och jag fyller således tio år som bloggare om livet på landet med färgglada bilder och mustigt språk. 


Tänk va, i tio år har jag spridit text och bild om lantlivet, om djur och natur, sorg och glädje, händelser och betraktelser. Nästan 1600 inlägg har det blivit under decenniet som gått. 

Du ska få ta del av en av de allra första inläggen, klicka på TUPPKAVALKAD så kommer du till inlägget. Du lär inte ångra dig, tihi. 

Solsken


"Klappa händerna när du är riktigt glad..."


söndag 12 januari 2020

Sällskap

Jag behöver inte känna mig så ensam i min skrivkammare trots att jag i stort sätt alltid är ensam.

För dagsängen i kammaren är ofta belamrad med trevligt sällskap. Fyrbeningar för det mesta men då och då även en tvåbening. Då mår jag så bra!
Helgfrukost

När det är helg och Husfar är hemma är det roligt att lägga lite extra energi på mysiga frukostar.
Igår blev det konäckemackor med kokta ägg, purjolök och tonfisk.

Idag överraskade Husfar mig med att göra scones medan jag stod i duschen. Härligt, gott och mysigt.

Nu ska här bli långkok
som alltid på söndagarna. Fin söndag önskar jag er alla!!!!