onsdag 2 december 2015

Bli vänner...Det var så fint omkring lagård och bod idag på morgonen. 

Så innan jag gjorde djuren, trots protesterande gnägg, grymt, galanden och bräkande, tog jag en runda i nejden och fotade lite med min nya kamera - vi måste ju bli vänner, goda vänner, kameran och jag! Hur tycker du att det går? Med vårt samarbete? Min Nikon D3s och jag? Vi är väl på rätt väg va?

Och jag tackar Hegethorns foto för det! Underbar fotoaffär - underbar service - fantastisk fotoutrustning - å så världens bästa Samuel förstås!  

Puss o Kram, 
Eder Lanttant  

Landsbygden i fokus


Jag har just haft besök av drivna företagare, kommunens turismchef och flera företrädare för nya LEADER LINNÈ SMÅLAND här på gården.

Det vi har gemensamt är att vi alla vill se och verka för en livskraftig landsbygd med många olika sorters företagande och entreprenörskap, kreativitet, kultur, turism, mötesplatser, gemenskap samt - inte minst - FÖRUTSÄTTNINGAR för att kunna bo, verka, arbeta och driva företag på landsbygden.

(Jag personligen, med mitt typ av företagande, jag längtar förtvivlat efter fiber så jag kan hantera, skicka och ladda upp bilder och utkast och annat utan att svära, spotta och morra över det långsamma, ibland icke alls fungerande, nätet. För att inte tala om vad det vore underbart att ha mobiltäckning på gården så att man kan tala i mobiltelefon här, eller ta betalt med internetbaserad kortbetalare...)

För säkerhets skull bjöd jag alla på kaffe och pepparkakor så att alla skulle vara snälla. (det funkade!)

Avslutade besöket med en tur ut till fähuset så de fick hälsa på lite fler lantliga fä...måndag 30 november 2015

50 nyanser av Jul i Kärr

Kära följare!!!

Vilken folkfest det blev förra helgen då vi arrangerade JUL I KÄRR här på gården!

Mellan 1000 och 1200 personer dök upp här, små och stora, unga och gamla, hundar och  ungar.

Jag är också väldigt glad och tacksam över att Pethra Sandin med familj kom en stund och tog dessa foton! För på så vis får jag också en liten glimt av hur det såg ut här denna dag, ty själv var jag "fjättrad" vid signeringsbordet från halv tolv till halv fyra. Och - givetvis - är jag oerhört tacksam och glad för det! Det finns inget härligare än att möta läsarena och få signera deras nyinförskaffade böcker.

Nu bjuder jag, tack vara Pethra och Alma Sandin, på 50 nyanser av JUL I KÄRR!!!

ADVENTSKRAMAR till er alla!!!

Eder Lanttant
Mickan
Ett JÄTTETACK till alla som kom, till alla som handlade böcker, almanackor och vykort, till alla som på olika sätt hjälpte till och gjorde den här dagen möjlig!

Ni är fantastiska och guld värda!!!

Varma ödmjuka glada TACK från Husmor Husfar och Tomtefar i Kärr