lördag 27 januari 2018

Finlödda!

Lödassmånne! Min absoluta favvismorgon! Avspänd, glad, harmoniskt, förväntansfull, upprymd då TVÅ hela hemmadagar ligger utbredda som en öppen famn framför mig.

Gjorde djuren, bryggde kaffe , gjorde mig en gomacka medan jag spelade mjuk meditativ musik på låg knappt förnimbar nivå. Musik som jag emellertid genast stänger av när morgonens höjdpunkt anländer i mobilen: Dagens Ninni!!! En liten morgonfilm på morgonpigga sötnöten Ninni Thor. När hon låter lite, kanske några förtjusta skrik och lite nånsensprat, gnäll eller gny, då kommer hundarna rusande och ska se de också!!! Haha.Husfar, den förkylde stackarn, sover mellan hostattacker och rosslingar.

När han kom ner stekte jag plättar gjorda på nyvittjade ägg, stenmalet vårvete och skrädmjöl. Då blev han glad. Och en glad gubbe är mycket roligare än en oglad.

Husfars pannkaksfrukost avslutades med en stunds kel och närhet med Rudolf och Dagny.


Röjde sen en stund i kök och stuga.

När jag hämtade mer diskmedel ur städskåpet blev jag full i skratt. Nog för att jag inte tycker att Yes har en sådär värst vidare smart hållbarhetsgaranti på sina flaskor - men att jag misstrodde rekommendationerna så till den milda grad att ag hade bunkrat i den här omfattningen, det hade jag nog inte rikigt koll på....


Plötsligt knackade det på dörren. Familjen Thorshill kom! Glädjen blev stor hos både två och fyrbenta när lilla Ninni charmade oss alla, det lilla grynet! Åh vad hon är ljuvlig den lilla!

Dagny, som ju är tokig i barn, vek inte från hennes sida!

Jag gjorde en stor gryta med purjo & potatissoppa till oss allesammans - nja, inte till Ninni o inte till hundarna...


Ninni Far och Farfaronsdag 24 januari 2018

Telefonlös Trött Tant

Kära vänner.

I skrivande stund sitter jag ute i lobbyn på ett hotell i Jönköping. Att jag ens är på ett hotell ikväll är ett stort spontaninfall – på grund av trötthet och förvirring.

I natt hade jag ännu en sömnfattig natt med alltför ringa sömn. Men det var inte det värsta, det värsta var det förfärliga HEMSKA väglaget när jag körde upp. Det var såååå otäckt Den första milen körde jag i knappt 30 km i timmen i minst en decimeter djup smörjig snömodd, det styrde inte ens, trots att jag har en stor tung fyrhjulsdriven bil med rejäla vinterdäck. När jag sen var ute på de lite större vägarna var de inte fullt så moddiga men dock moddiga. Körde i 50 km/tim i några mil. Uppåt Jönköping blev det bättre på vägarna och jag for fram i den hisnande farten av 80 km/tim – ty det stod en hel del vatten på vägen.

När jag till slut äntligen var framme på mitt arbete och parkerat, vred jag av nyckeln och bara lutade mig tillbaka mot sätet och nackstödet och pustade. Spänningshuvudvärken dunkade och jag kände mig kraftlös, trött, rädd men också tacksam över att jag kommit fram hel och ren. Herregud, jag hade ju inte ens BÖRJAT jobba, ändå kändes det som jag hade gjort halva arbetsdagen.

Men sedan följde en jättebra arbetsdag! Jag ÄLSKAR att få arbeta konkret med landsbygdsfrågorna! Älskar! Landsbygden har följt mitt hjärta sedan jag var barn. Och nu börjar jag även bli lite vän med mina kollegor. Och det beror nog mer på mig än på dem, jag är ju ovan vid människor så kanske vågar jag inte slappna av och vara cool och ”normal” -  men som sagt, en riktigt bra arbetsdag har det varit.

Hur som helst så drog arbetsdagen ut på tiden och jag blev bara tröttare och tröttare. När jag sedan tog revelj och skulle åka hem så kom jag till bilen när jag kom på att jag glömt min mobil. Vände, gick tillbaka och hämtade mobilen, otroligt glad och tacksam över att ha kommit ihåg var mobilen antagligen befann sig. Sen promenerade jag tillbaka till bilen. Öppnade, satte mig på förarsätet, tog på mig bilbältet, satt i nyckeln – och började gråta.

Överfölls så starkt av trötthet. Bilfärden hem kändes mig plötsligt övermäktig. Som en antågande tsunamivåg som obevekligt kom mot mig och drog mig med.

Jag vet, jag var löjlig, ömklig och fånig som ett barn, men så var det ändå hur som helst. Efter en stund ringde jag Husfar som ganska snart insåg läget och sa: Stanna där mor, och kom hem glad och hel i morgon.

Så här är jag. På ett hotell. Fast utan mobiltelefon. Har nu ingen aning var jag har den, kanske ligger den i bilen, annars på någon gata nånstans. Jag är så förvirrad och minnessvag så jag vet verkligen inte var jag har den.

Men nu ska jag sova. Åh vad jag längtar efter god sömn. Har ätit lite mat, vilket ingår i hotellkostnaden, uthärdat 25 sportnördiga gubbar som sitter vid borden här intill och glor på nån sorgesam sport på teve och ömsom skriker, ömsom stönar, ömsom applåderar.

Dessförinnan hade jag en lång videochatt med Husfar, Rudolf och Dagny. De båda sista blev smått tokiga när jag pratade med dem och de strök sig mot telefonen när jag pratade. Det var så gulligt! Husfar blev emellertid varken tokig eller kelig och han strök sig inte mot telefonen…

I mitt badrum här på rummet finns, ovanligt nog, ett badkar vilket jag nämnde till Husfar då vi pratade nyss. Han sa; "För guds skull, lägg dig inte i badet, du kommer somna, sjunka ned och dö…"

Så jag vågar nog inte bada. Men sova, det både vågar och vill jag!


Gonatt mina fina vänner. 

tisdag 23 januari 2018

Gryning


God morgon.
En ny dag ligger framför oss. Må den vilja oss väl, må vi ta vara på den väl...
Puss o Kram,
Er Mickansöndag 21 januari 2018

Morgontur i Vinterland

Bus i snö
Efter en vacker gryning och efter att vi var klara i lagårn gick hundarna och jag en härlig runda i nyfallen snö.

Det knarrade gott under fötterna där vi gick fram i snön där endast viltet hunnit trampa före oss.

Trolska dimslöjor lade sig i gläntor och vrår. Svanarna skrek ovanligt högt och gällt nedifrån Emån och Tjurken. Solen lyste vackert över stock och sten.

Livet är gott att leva...


När vintermorgon glimmar jag vill till stallet gå...Häftigt att promenera i orörd snö


Trolska dimslöjor vilar över nejden

va länge du var borta....

Tillfrusen torpstuga

frostfrusna fönster möter magisk morgonsol


istappar glimmar


Mysigt i snön