lördag 24 mars 2018

Kärlek???

Jag är lite trött och sliten. Så pass att jag till och med känner mig lite frusen. Gjorde misstaget att förtälja detta högt för gubbskrället. Jag sa:

- Nä hua, jag fryser faktiskt (ty detta är mycket ovanligt)

Först trodde jag inte att han hörde mig för han gjorde icke en enda åthäva utan fortsatte att stabliga ned i sin egen ”My precious”. Men sen kom nog mina ord ändå ifatt honom för plötsligt lyfte han blicken från mobilens skärm och förflyttade den uppåt så att hans ögon kom att möta mina.

Så klövs hans ansikte av ett vargagrin och han utbrast:

- Men älskling, har du äntligen rakat benen?

torsdag 22 mars 2018

Missad Vårdagsjämning

Du milde!

Det har  varit vårdagsjämning! Och jag noterade det inte ens!!! Fy skäms Mickan.

Jag som verkligen brukar tycka att det är jätteviktigt med vårdagsjämning som ju inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn.

Och det är den lilla punkten på himmelsekvatorn där passagen sker som kallas vårdagjämningspunkten.

Nåja. Här är vi förvisso ännu kapslade i vinterns och Kung Bores famn, men några färgglada tulpaner för tanken till våren - inte sant?

"Stutasvängen" kl 05.49

Och idag känns det faktiskt lite försiktigt som vår!  För i morse reste jag för första gången till jobbet i D A G S L J U S!!!! Det var stort.

För att inte tala om när jag for hem!

Lekfulla cumulusmoln följde min hemfärd från en blå himmel. Och när jag väl kom hem - ja då fann jag gård, hus och hem ännu famnat i SOL!!!

Till och med över Lyckopölen dröjde sig dagens sista flyende ljus kvar och kastade långa skuggor från dammen kringgärdande lövträd.


Jag är glad, lycklig och tacksam!!! Tänk att det lååååånga vinterhalvårets jobbiga långpendlande i mörker och halka går mot sitt slut!!!

Nu vågar jag försiktigt sträcka på halsen och snegla framåt...tisdag 20 mars 2018

Egentid...

Ibland måste man bara dra sig undan. Vara för sig själv. Reflektera och fundera. Men - det måste tillstås - det kan innebära att man får kalla fötter...


Harebra!