fredag 16 december 2016

Fixa Julklapparna här!

Lös dina Julklappsbestyr med härliga färgglada humoristiska innehållsrika feelgoodböcker - personligt signerade av författaren själv!MÖT MIG HÄR:

16 dec kl 15–17 JÖNKÖPING, Akademibokhandeln City, 

17 dec kl 10.30–11.00 VETLANDA 
Centrumscenen

17 dec kl 12–14 NÄSSJÖ 
Nässjö bokhandel

20 dec kl 15–18 VÄRNAMO Arabustas Pop-up-butik Flanaden

21 dec kl 12.30 –15.30 KORSBERGA 
Brittas Restaurangs Julbuffé 

När det gäller min medverkan i Korsberga så är det extra spännande för dig som handlar av mig.

För den som köper Mickans Bak & Glädje vid det här tillfället kan vinna Brittas hembakade OSTKAKA vars recept finns med i boken!!!

Fyra stycken ostkakor väntar på att få hamna på julbordet hemma hos fyra bokkunder som köpt Mickans Bak & Glädje.

Mye å göra ...

Gomorrhår! Nu har klockan tippat över från ”mellan tre till fyra” till ”mellan fyra och fem” vilket genast gör att tid och stund känns allt mindre som ”vargtimme”.Valpar utfodrade, kyssta, smekta och morgonjollrade med. Dagens första pölar stigna i – och därefter upptorkade med sockbyte som nödvändig konsekvens. Nu har de fått små tuggben så det knakar och kraskar lite överallt här i köket då de kämpar för att bemästra den svårsöndertuggade biten.

Spisen tänd och den knastrar ovanligt mycket ty veden är väldigt torr, det är pinnar som valparna lekt med här på golvet, jag tycker faktiskt att de blänger en smula bort mot vedspisen, sen vänder de sig anklagande mot mig, sen vänder de menande blicken tillbaka mot vedspisen. Jag lovar dem dock, att jag ska ta in mer ved till både deras kliande tänder och till vedspisens gagn,

Kaffet är bryggt och några purfärska ägg är lättstekta så Husfar möts av lite förplägnad när han kommer ner. Ljus är tända och på högtalaren spelas riktiga gamla julklassiker som The Andrews Sister, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Judy Garland, Bing Crosby.

Några julkort som redan har anlänt hit till gården, står här så fint lutade mot väggen intill vedspisen och sprider sin värme och glädje från andra människors omtankar och glada tillönskningar om en fin jul.Samtidigt ger korten mig ovälkomna stygn och rysningar av dåligt samvete, ty här har jag inte ens börjat fundera på julkort, men så, å andra sidan, så motar jag bort de där negativa känslorna ty om man sänder hälsningar för att man måste – och som föregås av rysningar och dåliga samveten, nej, då kan det kvitta. Då får jag i tanken överföra glada hälsningar och tillönskningar om stundande fina helgdagar. Även om jag ju faktiskt tycker att man ska försöka göra vareviga dag till en helgdag. En helig dag. En fin dag.Hyacinten som är i den jättefina julgruppen jag fick av min förläggare, har börjat slagit ut och sprider otroligt goda dofter. Flera gånger då jag passerar den, drar jag vällustigt in den, för mig, ultimata doften av julhelg! Mmmmmm.

Igår var ännu en späckad dag som avlutades med signering nere på mitt förlag i Hestra. Kvällen var väldigt trevlig och det kom en hel del folk. Jag träffade även andra författare och kollegor, trevligt och mysigt på alla vis.


Resan ned var ovanligt vacker. Naturen var gudomlig. Det glimmade av rimfrost överallt och solens nedgång bjöd på färgsprakande scenarier.Hemresan blev lite kämpig, det var sent, mörkt, halt och dimmigt men jag tog det varligt och mötte två saltbilar på min väg hem.

Det var underbart att komma hem igårkväll! Husfar var uppe och hade mat färdig, tända ljus och varm spis, otroligt glada valpar och en skön känsla av att vara hemma. Vi åt lite och sen kurade vi ihop oss framför min dator och tittade på Adventskalendern på Svt Play. Fniss…

Sen hann jag sova några timmar men inte så många…

Idag ska jag förbereda morgondagens framträdande på centrumscenen i Vetlanda, Scenkanten, där det är galej hela dagen, jag ska prata mellan 10.30 – 11.00. Sedan åker jag direkt till Nässjö Bokhandel där jag signerar mellan klockan 12 – 14.Men först ska jag köra upp till Jönköping idag där jag signerar mina böcker på Akademibokhandeln i Jönköping City i eftermiddag mellan 15 – 17.

Kanske kan jag om en stund få en liten stunds sömn, det vore underbart.

Jag vill önska oss alla en fin fredag! Verkligen! Ta vara på allt, allt som livet ger!

Kärlek & Leenden,

Mickan & Co 

onsdag 14 december 2016

Sillaspa o Glöggdoft
Igår höll jag i en aktivitet för ett personalgäng. Vi höll till på Ädelfors Folkhögskola där det finns ett kök där vi gör olika aktiviteter med elever. Nu var "eleverna" ett femtontal jätteduktiga och vetgiriga män och kvinnor som inte hade en aning om vad som väntade dem. Det enda de visste var att de skulle ha med sig ett förkläde och en kasse.

Jag hade förberett (med viss möda - det ska tillstås) denna eftermiddag med att planera och räkna om recepten, handlat, handlat och handlat och bar sen in inte mindre än åtta stora kassar fyllda med glasburkar och glasflaskor, ingredienser i massor för att dessa "elever" själva skulle tillreda ett antal saker.

1) Citrussill ur Mickans MatGlädje
2) Löksill ur Mickans MatGlädje
3) Saffransglögg
4) Apelsin och Ingefärsglögg

Detta ställde en hel del krav på dem. Samarbete, planering, matematik (räkna om recepten x 14)...

De klarade detta helt GALANT!!!

Efter förrättat värv bjöd jag på en kortare föreläsning och bildvisning medan de fikade.

Bjuder på små glimtar här!

Sillspad & Glöggdoft,
Mickan & Co
tisdag 13 december 2016

Gränslös samvaro


Vi har det gott här i stugan.

Allesammans... 

Se och njut min vän! 
EN DRÖMRESCENSION

Måste bara få dela den här fantastiskt fina recensionen av min senaste bok, Mickans BakGlädje.

En sådan här recension är nog var författarens dröm!

Så jag kan inte låta bli att dela den med er.

 (publicerad med tillstånd från Smålandsbygdens tidning)
söndag 11 december 2016

NÄVELSJÖ JULMARNAD

Idag är det JULMARKNAD här i Nävelsjö Bygdegård mellan kl 14 - 18!

En helt underbar julmarknad med massor av utbud, mat, delikatesser, hantverk, kransar, smycken, fika - och mina böcker!!!

KOM O NJUT av ett härligt juligt landsbygdsevenemang skapat av och med bygdens folk!

VÄL MÖTT I BYGDEGÅRDEN!