fredag 4 januari 2019

Tankar


Månen hänger på himlen som en ytterst liten skärva, som det yttersta vita på en mjukt rundad liten barnanagel. Ett par klart lysande stjärnor finns i hans sällskap.

Grenverken på träden står nu äntligen stilla, trötta och tilltufsade efter Alfridas framfart. Likt stenstoder accentueras de, bladlösa och spretiga, mot ett ljusnande himlavalv. En sömndrucken fågel sitter i syrenernas grenverk och väntar på att dagen ska födas.

Jag försöker tina upp inombords och skingra min oro med hett the och sprakande spis. I förrgår natt kom ett bakslag i Dottirs läkande och jag skjutsade henne till Höglandssjukhuset där hon fick stanna vilket känns tryggt och tacksamt i sammanhanget.

Det är närmast omöjligt att råda över sina egna sinnen, känslor, tankar, oro och ängslan. De vinner över förnuftet med stor marginal...

Känner du igen det?

torsdag 3 januari 2019

Bestånde klappar


Jular kommer och Jular går
men vissa klappar de består...

tisdag 1 januari 2019

Årets allra första dag

En sådan vacker Nyårsdag!!!

En härlig dag på gården, bara djuren, husfar och jag. Vi mockade och gjorde fint hos alla djuren i lagårn. Johanna Nöffe låg som prinsessan på ärten på sin egen ihopfösta höga bädd. 

Höns, hästar, getter, katter, hundar, tuppar och tanter trivdes ypperligt i solen! 

Det är gott att leva och jag ser verkligen fram emot det nya året. Hoppas att du gör det också!!! 

ÖNSKAR DIG ETT FANTASTISKT 2019

Er Mickan


Gott Nytt År

På kvällen kom klanens äldstemor "Lillafarmor" Ingrid hit. Vi gjorde massa god mat och njöt av flera rätter och goda viner och givetvis champagne vid tolvslaget. Vi gamlingar gick inte och lade oss förrän klockan 02.00. Det har inte hänt mig på många år att jag varit uppe så länge. Kanske har jag gått i barndom...

GOTT NYTT ÅR önskar jag dig!


Nyårspanelen i Radion

På Nyårsaftons morgon for vi tidigt till Jönköping, jag och Husfar. Jag skulle medverka i radions Nyårspanel.
Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun, var också med i panelen.
Och jodå, visst var jag klädd i glitter från topp till tå - som jag hade planerat.

Det var jättekul att vara med! Vi avhandlade massa spännande ämnen, alltifrån kultur till ekonomi, kändisar som gått bort, nya lagar, nyord, fyrverkerier, nyårslöften med mera, med mera. Det var otroligt kul!

När vi kom hem igen gick vi en promenad i kylan med våra djur. Sedan kröp vi upp i soffan med varsin mugg glögg.Nyårspussar från oss till dig!!!

söndag 30 december 2018

Glädje o Glitter


Idag har vi äntligen fått träffa Lowisa och krama om henne. Det var natten mellan julafton och juldagen som hon blev akut sjuk och snabbt ambulanstransporterades till Höglandssjukhuset i Eksjö där operationsteamet redan stod redo då amulansen anlände.

Ett elakt tarmvred gjorde att det höll på helt galet för både Lowisa och flickebarnet i magen. Men tack vare fantastiskt skicklig sjukvårdspersonal och helt fantastisk vård på intensiven i två dygn kunde Lowisa förflyttas till Länssjukhuset Ryhov där hon placerades på Kvinnokliniken där de har den allra bästa beredskap om nu bebisen ändå skulle ivras att komma ut i förväg.

Men allt ville vår väg. Gud ske pris. Förlossningsvärkarna klingade av. Lowisa hämtade sig sakta sakta och idag har vi fått hälsa på henne på sjukhuset.

Fina lilla gumman. Några presenter till den lilla i magen blev det visst också....

Nu är jag gladare om hjärtat och lättare till sinnet. Så jag har rent av bestämt mig för att i morgon, Nyårsafton, då jag ska vara med i Sveriges Radio Jönköpings Nyhetspanel mellan klockan 09 och 11 på förmiddagen - jag då kör jag glitter all the way out!