Om någon inte redan visste om att jag tycker om att laga mat, och gärna långkok, så står nog det fullkomligt klart när ni bläddrat genom bilderna i detta inlägg. Bilderna är tagna de senaste sex veckorna!
Det är kul att laga mat! Hoppas det märks i både smak och bilder!?
Du som är i mogen ålder ser nog redan här vad det här ska bli en riktig 70-talsklassiker! |
Flygande Jakob! Det har jag inte lagat på säkert tjugo år! Men fick ett infall... |
Här hade jag en bit skinkstek kvar som jag tärnade
ned och använde när jag kokat en maffig grönsaksoppa
|
Nu ska här göras rotmos och kokt rimmad fläsklägg.
Läggen kokade jag sakta i många timmar i välkryddat
vatten som den sedan fick ligga i över natt för att få
mesta möjliga smak.
|
Soppa på vad kylskåp och skafferi förmår |
Tillslag på fin blandfärs som Helges Livs maler medan man väntar! Sådan lyx! Gör kålpudding på hälften och lasagne på resten. |
Nu ska här monteras lasagne |
Bondomelett på vad huset förmår. Kycklingbitar, paprika, svamp, bacon mm |
Har jag just brynt en ytterfile runt om i stekpannan nu ska den in i ugnen och ugnsbakas i låg temperatur |
Medan steken är i ugnen gör jag picklad rödlök |
Hasselbackspotatis och kokt blomkål till steken |
Här görs matlådor till såväl släkten och oss själva |
Serverat och klart! |
Torskrygg som lättrimmas en stund innan tillagning |
Färgpalett av tillbehör till tacos |
Kyckling till tacosen |
Lasagne och kålpuddingar i långa rader |
Kycklingwok med steka nudlar står på kvällens meny |
Två formar svensk moussaka och nytrillade köttbullar blev det av färsinköpet denna gång. |
Min födelsedagsmiddag. Baconlindad kyckling, kanapéer med kantarellstuvning, rotfruktsgratänger i portionsformar kokt blomkål, kokta ärtor, picklad lök och gele till detta. |
Nu ska det lagas en vanlig hederlig fläskfilegryta med kantareller |
Långbak i ugnen av fransyska på rotfruktsbädd och tomater |
Hade lite kycklingbitar över som jag kompletterade soppan med |
Soppa igen |
Fjärilskotletter som ska få långkoka i grytan i många timmar |
På tallrikarna ligger fiskgryta med kokt potatis Dessa matlådor för jag äta upp för Göran vägrar ha fisk i matlådan. Istället gjorde jag rotmos till honom. |
En hederlig klassisk söndagsstek |
Här har jag gjort en pajdeg på dinkel och graham. Fylls sedan med smulstekt färs, paprika, lök och majs samt en god äggstanning över det hela. |
Sjömansgryta gjord på ytterlår av vildsvin. |