lördag 9 november 2013

Löddaspuss-ar...Mörkerförberedd!

Ojojoj, så har ännu en superintensiv arbetsvecka förflutit! Dagarna är innehållsrika, frenetiska, arbetsintensiva, intressanta och, dessvärre, mycket mycket lååååånga. Därför blir det ingen tid till varken tanke eller skriveri utöver det som sker inom jobbet.

Men nu är det lördagsförmiddag och en helg full av löften om egentid för skriveri och foteri ( o med foteri menar jag då inte fotbad även om det oxå borde genomföras) för någon har berättat för mig nåt kryptiskt om att det visst ska skrivas några böcker också...

Här ute får man därför ta det säkra före det säkra och se till att det finns ljus i stugan här i vinter så att jag, när höststormar och snöbrott omintetgjort elförsörjning, förmår att urskilja papyrusrullen där gåspennan förhoppningsvis far fram i calligrafisk stil och plitar samman ord och bokstäver till meningar och formuleringar... (nåja, kanske inte riktigt med sanningen överensstämmande - men nästan... :-)

Så här har nu degtråd och kopparbunkar fyllts till brädden med stearinljus o värmeljus av allsköns modeller.

Vintermörker kom - jag är beredd!!!

onsdag 6 november 2013

Gammel bonnpiga

Jag känner mig allt som en redig gammel bonnpiga när jag ännu sömndrucken famlar med sotiga nävar tänder i spisen så att Husfar ska få lite mjuk björkvedsvärme här i köket.
Åkej då, även dogsen, Randis o lilla ja ;-)