onsdag 28 december 2016

RÄTT ELLER FEL???

Men, men men!!??!!??

Får man ens göra så här???

Under senhösten hade jag nöjet att flera gånger få indikationer från många av er att ni röstat på Mickans Bak & Glädje i Akademibokhandelns tävling "Läsarnas val".
Jag har varit stolt och rörd över alla era röster och har i hemlighet, närt ett litet, litet, litet hopp om att kanske i alla fall få boken omnämnd i ett sådant här, för mig, viktigt och åtråvärt sammanhang.

När jag nu sökte efter resultatet så finner jag det här! Har klentroget blinkat och stirrat men det står verkligen så här:"Vi har besviket konstaterat att det var färre röstande än vi hade hoppats och räknat med. Det har till och med varit så få röster att det inte går att utse någon vinnare"... 

Öh? Okej?

Vadå, inte går att utse någon vinnare?

Det spelar väl ingen roll om det är tiotusen, tusen eller hundra eller tio röster men det måste väl ändå NÅGON stackars bok som fått flest röster - om än få???

Kan man verkligen bara ställa in tävlingen så här i efterhand för att man är besviken på antalet röster?
Får det verkligen gå till så här i ett utlyst röstningsförfarande - vare sig det är böcker, upplevelser, bilar, maskiner eller vad tusen det vara månde?

Vad tror och tycker du???
undrar
en frustrerad, förvirrad och lite nedslagen själ...

2 kommentarer:

 1. Någon måste ju fått flest röster. Det var en konstig tävling de hade.
  Jag röstade ju på dig såklart!
  Kram från
  Sivan

  SvaraRadera
 2. Visst känns det lite märkligt, jag känner så också. Men men, det är ingen stor grej, jag blev bara väldigt förvånad och undrade lite om man verkligen bara kan göra så. Och det kan man säkert rent juridiskt sett. Jag tänkte och kände inte med juridiken främst utan mest med logiken och etiken...
  Och då känns det konstigt...
  Tack ändå för din röst på min bok Sivan! Puss

  SvaraRadera