torsdag 29 december 2016

Gråvit morgon

Gårdagen var rosa. Men det var inte dagens morgonstund. Den var mest gråkornig för att under morgonpromenadens gång övergå i mjölkvitt. 

Blenda, Mini och valparna Dagny och Dylan var med och från kattkvoten medverkade Esaias Tegnér, Grålle, Fin-Dos och HC Andersén. På hemvägen anslöt både Randis, Miss Mi och Rufsan. Alla sprang kors och tvärs och hit och dit över gärdet, med både små och stora hundar efter sig, och en o annan katt for upp i träden. Allt såg så roligt ut att jag föll i skratt. 


Alla djur har fått sitt, mat, dryck, klapp och kyss, så det återstår bara lite tantvård. Det är emellertid inte så kilahånket med det, jag tar lite överblivet kaffe från förstafrukosten och kokar mig ett par ägg på en varm vedspis som inte bara skänker värme till min lekamen utan även inuti. Något som behövs efter alla dessa obehagliga och onödigt detaljerade drömmar som lika fräckt som oinbjudet kommer till mig om nätterna.

Det är torsdagen den 29 december idag. Snart är decembermånaden slut. Snart är 2016 slut. Väcker många tankar och känslor. Summerande sådana. Men även planerande sådana. Fast för vart år som går blir planerna för framtiden mer modesta och man är glad för varje dag man får vakna och sätter ett stort värde bara i en sådan ynnest.


Nu önskar jag oss en fortsatt fin, verkningsfull och värdig dag där harmoni och mildhet går hand i hand med oss under vandringen genom dagen. 

4 kommentarer:

 1. Förstår absolut att du föll i skratt när jag ser bilderna :) Ja, nu är 2016 snart slut. Förutom överraskning med fantastisk uppvaktning på min 60 årsdag är det mitt barnbarns födelse som jag kommer att minnas med glädje och kärlek. 2017 vet vi inget om ;)

  SvaraRadera
 2. Vad jätteroligt med överraskningsfest på födelsedagen Viveka!!! Det var du minsann värd med råge! Vad härligt att minnas året med kärlek och glädje - så skulle vi alltid få känna men det är oss inte alltid förunnat... Men nu ser vi framtiden an med mod och tillförsikt Viveka! Varm kram om dig!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt gäng ni är när ni går på morgonpromenad, tycker Sivan!

  SvaraRadera
 4. Det är vi Sivan! Det blir lite vimsigt ibland men det är det värt!

  SvaraRadera