söndag 13 november 2016

Endast Husmor är vaken

Gomorrhår! Snön lyser vit på taken – endast Husmor är vaken.

Njae, inte riktigt sant för det är (har varit) femton hungriga kattmunnar att mätta och sju pusstrånande nosar att kyssa (och mätta). Nu börjar emellertid lugnet lägga sig här i köket igen, valparna har somnat om och katterna, som ju får ju frukost utomhus, har redan frukosterat färdigt och nu är skatorna här och gör tabberas på resterna.

Nu kan jag, nätt och jämt i skummet, skönja katten Grålle som går ute på isen på dammen och söker efter något.  Rufsan står på vägen och spanar in honom, kanske väntar hon skadeglatt på att han ska plurra och bli blöt om båd tassar och morrhår?

Husfar sover ännu sin välförtjänta skönhetssömn och jag, som föga förvånande har börjat tänka på vår frukost, har hämtat upp lite surdegsbröd från frysboxen i källaren och som nu ligger och tinar i den öppna ugnen på vedspisen. Ja brödet alltså, inte frysboxen.Brödet blir nog lagom tinat och varmt till dess att han sömndrucken rundar hörnet. Till dess börjar jag rodda vidare bland skålar, grytor och slevar inför middagen här senare här idag då hela familjen samlas för att fira! Det finns alltid anledning att fira – det gäller bara att komma på några skäl J!

Nu hör jag Blenda röra sig däruppe, det betyder att Husfar är uppstigen, hon ligger nämligen alltid i husfars knäveck under täcket, tätt tryckt intill husse. Mini däremot, är inte alls morgontrött utan följer alltid med mig upp i ottan så vi kan ha små samtal på tu man hand.

Njut av din söndag! Det ska jag försöka göra!

Svansviftningar & Skatskrik!

Mickan & Co

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar