måndag 18 mars 2013

Anki är död - räven vann...

Tack lilla fina Anki Anka för tre roliga år tillsammans.

Anki kläcktes en vårdag för tre år sedan i köket inne hos vår Husmor, samtidigt kläcktes en liten Brahmatupp som fick namnet Pytte.

De båda bodde inne hos husbondsfolket den första veckan och fick sitta i varsin kupad hand och picka i sig lite av maten som bjöds.Anki fnasade och flipprade med sin näbb i Husmors dubbelhakor när hon satt i kupad hand nära halsens tunna hud.

Men nu har näbben flipprat för sista gången och vår Husmor och Anki Anka har duschat, badat och simmat tillsammans för sista gången...
För Anki Anka är död. Räven vann.

Ja, det har onekligen sina sidor när gårdens Husmor inte är tillstädes. När djurens matmor inte är energisk, pigg och alert.

När Husmor inte sköter sina gårdsliga plikter såsom att vakta över sina djur, inte minst sina fjäderfä så här i marsmånaden då rävarna är riktigt på hugget.

Här på gården kostade det Anki Ankas liv.

Räven tog henne i den enda lilla öppna vattenspegel som fanns att tillgå, han var nere en bit med sin egen kropp i vattnet, högg henne och hoppade upp med tassar bruna av vattnet och släpspår visade en lång bit hur han släpat henne med sig ut i skogen.

Så sorgligt...

Och bästa kompisen Lotta Gås är otröstlig, orolig och förvirrad.


Nu har alla utegångsförbud, alla fjäderfäna och Husmor har förmanat gårdens katter att vara extra vaksamma för Micke Räv.

För han är sannerligen inte att lita på.


Speciellt inte då det inte längre står en barsk och bredbent Husmor i dyngedörren och agerar bodyguard för sina stackars fjäderfä.


RIP lilla goa fina keliga trevliga pratsamma vackra underbara renliga och roliga Anki Anka...


8 kommentarer:

 1. Ååååå nej.....usch så sorgligt! skriker i hjärtat på mig när jag läser det....uscha ! och tack vare Anki så ligger där nu ett gäng små ägg på posten, färdiga att stoppas i min kläckare, med små gula ankor....kanske där kan bli ett par anki som kan få åka till småland när dom är gamla nog....kram!

  SvaraRadera
 2. Jaaa! Absolut!!!! Låt oss hålla kontakten om hur det går Ulle! Var fick du napp nånstans? Grattis!
  O tack för dina snälla tankar och omsorg!
  Kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Stackars Anki och stackars Dig! Hon var ju så bedårande på bilderna där hon badade under kran bakom ladugården. Sätt ett saltskott i baken på räven så han inte kommer tillbaka mer! Sänder en tröstkram.
  Siv i Skepplanda

  SvaraRadera
 4. Hittade en tjeja på alternativ, som visade sig vara en VD vid namn jag tror det var Albert? men nej inte Einstein han hette nåt annat...men hur som helst, han har svensk gul anka och skulle posta dom idag! kram!!!!och klart vi håller kontakten!!!!!!! bamsekram!

  SvaraRadera
 5. vad ljuvligt att få vara med alldeles från början och se henne växa och bli stor anka....men så hemskt sorgligt att hon gick detta öde till mötes :`-(...en klump bildades i min hals när jag läste detta inlägg...stackars fina lilla liv..vad fin hon var<3 älskade lilla<3

  vila i frid lille vän<3

  varm kram från mig

  SvaraRadera
 6. Ja visst Siv och Anna, visst är det sorligt. Jag som försökt hålla den rackans räven på avstånd men Mickel rår inte Mickan på... Resterande fjäderfä har ännu inte fått sticka näbben utanför hönsboxen, inte nu när räven fått smak för mina höns. De får allt stanna inne ett tag till, under tiden hoppas jag mina katter passar sig... Kramar om er oxå Siv och Anna

  SvaraRadera
 7. Rest In Peace Anki. Gone but not forgotten. (ಥ﹏ಥ)

  SvaraRadera
  Svar
  1. may she rest in heaven in peace, I know god will look to Anki and say "Hey that's a pretty dank duck" and forever bless her soul

   Radera