tisdag 12 januari 2021

Korvgrillning i januarisolen




Så har det hänt för första gången sedan min andra olycka, dvs då jag ramlade ur sängen, att jag har vågat/orkat/velat ta mig ut! 

Pojkarna och Måfa satt runt snickarbänken och körde några rundor Memory. Jag tittade ut och insåg att vädret var alldeles för fint för att inte upplevas på riktigt. Så jag frågade grabbarna om de skulle tycka att det vore mysigt att grilla korv. Alla tände på alla cylindrar. Jag skickade ned Husfar till frysarna i källaren (det finns ingen ledstång i källartrappen och jag är så jäkla rädd och osäker på min egen förmåga och balans) för att hämta korv och korvbröd och Husmors korg. 

Tinade korv och korvbröd i vedspisens varma bakugn. Stuvade ned ketchup, senap, vatten, tång, sax, papper och lite attiraljer man behöver vid korvgrillningsaktiviteter. 

Januarisolen och den vitmålade gården ropade på mig. Detsamma gjorde Gottfrid, Freddie och Måfa. 

- Måmå, kom ut, kom uuuuuut i solen!!! 

Och vädret var alldeles bedårande vackert och barnbarnen så ivriga och glada. Jag visste att det var jättehalt så jag var extremt försiktig. Satte broddar på mina Euro Huntkängor och höll mig hela tiden i trappräckena när jag tog mig  nedför och uppför trapporna och sedan sträckte jag mig direkt efter sparken. 

Nej förresten, när jag åkte ut bak lagårn skjutsade Gottfrid mig på fyrhjulingen men sedan när jag tog mig tillbaka in tog jag spark och gick försiktigt, försiktigt in till huset. Andades ut först när jag stod inne på farstumattan och kunde börja klä av mig såväl broddade kängor som en hel del tjocka kläder.   

Det var en pärs men jag tycker ändå det var värt oron och anspänningen att få uppleva en stund bak lagårn i flödande januarisol med man, barnbarn, hundar, höns och katter. Lite livskvalitét liksom! 

Bjuder på några bilder här! 

Kram,

Mickan & Co














Hillefamiljerna kom och hälsade på




2 kommentarer:

  1. Blir varm inombords när jag ser er och
    särskilt dej Mickan!!! Blir såå....glad!!
    Roligt att barnbarnen lyckades att locka
    ut dej.Grilla korv ute på vintern är ju
    så gott,mysigt oxå!!!Att du gick lugnt
    med en hederlig spark är ju bara ett +
    Vintersolkramar/ M.

    SvaraRadera
  2. Kram tillbaka till dig M! Fast inte med vintersol utan lite mer mulna, smått skymningsanstrykna, hälsningar!
    Kram kram kram kram kram

    SvaraRadera