onsdag 9 april 2014

Bokfest Bokfest hela da´n...

BÄSTASTE BLOGGVÄNNER!!!!!!

Nu ska vi på bästa Damtidningsmanér, FROSSA i bilder från vårt härliga bokfestande i lördags då vi firade i stor fröjd och gamman att första boken Vårliga Vådligheter släpptes.

Släpptes gjordes även vykortskollektionen Mickans Tänkvärdheter!

Flera hundra strömmade till under dagen och glädjen stod högt i tak! Thomas på Björns Bokhandel i Vetlanda sålde böcker och vykort som aldrig förr!

Förpackningen med tusentalet vykort som jag egentligen skulle ha med mig mig hem för framtida evenemang och föreläsningar gick åt den också!

Det hölls ett parallellt litet boksläpp samma dag fast nere i Värnamo på en årsstämma. Där sålde böckerna slut i ett huj!

Jag hörde ordet SUCCÈ nämnas flera gånger om men själv vågar jag inte säga det...

Men jag tillstår att jag är...

....SJUKT SJUKT GLAAAAAAAD

....SJUKT SJUKT LYYYYYYCLIG

....SJUKT SJUKT TACKSAM

och alltsammans är DIN förtjänst!

För vad vore jag utan dig, min bloggläsare?

Alla mina böcker, vykort, almanackan är sprunget ur bloggen som du hejat på och manat mig att fortsätta driva även då jag funderat på att kanske trappa ned eller rent av sluta skriva i då Livets och Vardagens krav, press och stress varit för hård.

Men tack vara din ihärdighet och uppmuntran har jag fortsatt - och nu är vi här...

Jag sänker mitt huvud, håller mina händer ovan mitt hjärta och böjer mig ödmjukt och tacksamt inför dig och viskar tack...

En barndomsvän som gick i byskolan tillsammans med mig, Eva Fransson, var bland de första att komma fram för en signering. Eva och jag har inte setts på 35 år. Typ....
Eva liksom övriga tjejer från byn "försvann" från bygden, endast lanttanten Mickan stannade kvar - hon ville för allt i världen inte härifrån! Å det vill hon fortfarande inte... 

Mediamagneten Malin Ekwall från Tiraholms Fisk, LRFs Anna Ross, "känd från TV", en glad Mickan samt LRF:s goa Yvonne Sonestedt är här fångade på en och samma bild runt signeringsbordet.  

Tre gånger under lördagens dag och kväll stillade sig minglet medan jag berättade om böckernas tillkomst, om mig själv, om bloggen och massa annat roligt - och oroligt... Här är den sista samlingen för kvällen. 

Köerna ringlade sig långa långa till bokköparkön och ännu längre i signeringskön...Men folk var på gott humör och kramarna och pussarna var många, blomster och små påhittiga gåvor lika så! Ja du milde! Det var helt otroligt!!! Va????? Ville verkligen alla dessa komma till  mig??? Och till min lilla bok? Va? Lilla jag??? Jisses. Många nyp blev det i armen... Igen...  

Kommersen på min release var större än Thomas Ihd på Björns Bokhandel någonsin har haft!!! Det var rekord många gånger om, berättade han efteråt med glittrande ögon och leende mun!  Eva Månsson från Isaberg förlag hjälpte Thomas att sälja vykort.
Själv skulle jag egentligen tagit hem en hel låda vykort till mig efteråt men det fanns inte ett kort kvar till mig!!!! Helt fantastiskt!!!! 

Trave efter trave av min bok såldes till glada och nyfikna releasegäster! Såååååå roligt!!!! Gissa om både förlaget, Björns Bokhandel och jag är glada... Rätt gisat - det är vi!!! 

Här har vi i "staben" just fixat färdigt lokalerna och behöver lite morgonkaffe då många av oss åkte in till Staden i ottan utan att ens äta frukost. Det var mycket som skulle ordnas innan gästerna skulle komma. Till vänster står underbara hjälpsamma och glada Ann-Mari Forsberg, kultursekreterare vid Vetlanda Kommuns kultur-, och fritidsförvaltning. Därefter står min alldeles snart blivande svärdotter Johanna Andersson intill Sonen Ludwig medan min Göran skymtar bakom Princess Cecilia Hjort-Athler som är releasefestens värdinna tillika en fantastiskt duktig projektledare för Tillväxt Vetlanda. 


Här har dörrarna just slagits upp för allmänheten men redan är kön till bokköpet riktigt lång! 

Thomas Ihd på Björns Bokhandel tillsammans med bokförläggare Eva Henricsson Månson vid Isaberg förlag som är det förlag som ger ut alla mina alster. Och Eva ser inte ut att vara så ledsen över det... 

Mellan Thomas och Eva står Jan Månsson, Evas make, som också är med och driver expansiva Isaberg Förlag. 

Glada bokälskare vill ha sina böcker signerade - Mickan kluddar i pärm efter pärm för allt vad hon förmår...

Anna och Tony Nilsson från Björköby har tagit sig till Staden för att gratulera bokdebutanten och köpa ett par böcker till både sig själva och en annan kär släkting. Oops, ett litet paket har du visst också med sig... 

Pengar och böcker byter ägare gång på gång... 

På film har jag sett hur författare ouppmärksamt sitter och signerar bok efter bok när författaren plötsligt får se en bokhållande hand sträckas fram och när författaren  höjer blicken och följer handen, längs armen och upp i ansiktet visar det sig vara en gammal Kärlek. Så var det för mig i lördags!!! Även om jag är alldeles för nyfiken för att bara titta ned på böckerna som sträcks fram till mig. Så jag såg honom på långt långt håll - min gamla kärlek Rolf Stridh som jag gick och kastade trånande blickar på nån gång för en sisådär 36 år sedan...
(Undrar just om han vågade plocka fram sin bok när han kom hem till frun, det står: "Till min gamla kärlek Rolf...")
Här är första samlingen vid 11.30. Vi var fler i lokalen än vad vi egentligen fick, den rymde egentligen bara 110 personer men man kan ju knappast sparka ut någon - eller hur? Istället öppnade vi dörrarna ut så det hade behövt utrymmas fort. Men nu räckte det med höga skrattsalvor och rungande applåder - hetare än så blev det inte... Men OJ VAD ROLIGT DET VAR!!! 

Det här är vid den mellersta samlingen 12.30 då jag får hjälp av Göran att läsa ur boken. Jag ska erkänna en sak, under första samlingen var jag "så upp i at" att jag GLÖMDE LÄSA UR BOKEN!!!! Haha, jag är nog den enda författare som glömmer att läsa ur sin debutbok på sin debutrelease... Så himla typiskt mig!!!! Hehe

Ett superglatt gäng har just gjort färdigt alla förberedelserna för det sena releasepartyt och har nu öppnat den första Champagneflaskan och skålar för en UNDERBAR RELEASE!!!! Från vänster Johanna Andersson (snart Johanna Thor) Ludwig Thor, jag och härliga snygga pigga glada Eva Månsson från Isaberg förlag.  

Gårdens minstedräng Gottfrid 2 år var självklart med på mormors release, här i moster Johannas famn. Men Gottfrid var ingalunda yngst, det var Rut och Marit! Vänta får du se...

Husfar hade fullt upp med champagnen! Han ser inte ut att misstycka...

Alla partygästerna fick varsitt bokmärke medföljande sitt champagneglas. En överraskning följde med bokmärket... 

Ett par av bokmärkena hade en egen liten kod vilken innebar att man kunde vinna en bok eller en vykortsbunt.
I dörren blev det kö när alla gästerna anlände. Här kommer Konstnärsparet Kicki och Kristian med egenhändig och supercharmig present som även  den leende jägaren Janne Mathson och hans sambo, trådkonsthantverkaren Ewa Österberg är delaktiga i. Längst fram skymtar Kicki Wernersson, min tvillingbror Mats svärmor.  
Christer Edlund, chef för Höglandets polisenhet tillsammans med sin hustru Gunilla. Bakom skymtar musikern och min blivande samarbetspartner Eric Lammers samt bästaste Malin Ekwall.
Jan Johansson, känd landsbygdsentusiast, ostkakebefrämjare samt Vetlanda Framåtandas frontfigur, samtalar med landshövding Minoo Akhtarzand, sannolikt om Ostkakans Vänner för vars förening Minoo nyligen blev ordförande. 

Närmast kameran sitter kyrkoherde Peter Åström med sin hustru Fransesca och därefter sitter kontnärsparet Roland Smen som driver eminenta Stensjöns Smedja som gör underbara smidda alster och därefter hans karismatiska och härliga hustru Bodil!!! 
Å nu står Mickan vid Micken igen. Längst fram från vänster sitter Carina Svärdh från Bodafors, därefter Sanna Gildert, ung musiker, Landshövding Minoo Akhtarzand och polischef Christer Edlund. Kikar vi på andra raden från vänster återfinns Lola Frödeberg, vice partiordförande i Vetlanda Framåtanda, därefter Tommy Bohman, ordförande i kommunstyrelsen Vetlanda, Pelle Jonsson, skogsentreprenör och egenföretagare, Malin Ekwall, mat-tevekändis och entreprenör på Tiraholm Fisk.
I ljus grå kavaj står en leende Anders Åhlgren från Försvarshögkvarteret och chef för Norra Smålands Bataljon intill honom står turismchef Christina Moths

Turismchef Christina Moths i mitten flankerad av maken Arne och turistsamordnare Jenny Grosskurth. 
Bosse Bildoktorn i glatt samspråk medan beredskapsdirektör Maria Gromer, i vitt, hämtar ett glas Godtemplaredricka. Nämnda beredskapsdirektör råkar därtill även vara min högt och innerligt älskade (lilla) storasyster! 

Nej, det är inte spöket Laban utan en stapel debutböcker som döljer sig härinunder. Snart, snart ska dessa avtäckas till gästernas jubel och applåder! 

Älskade och saknade kollegor från redaktionen i Långtbortistan, från vänster Katarina Stolt, familjeredaktör och i mitten Karin Pilqvist, fenomenal kommunreporter, som förresten höll ett UNDERBART tal under kvällen, samt Karins syster Brita som är lärare. 

Två pantertanter som har fingrar med lite överallt här i samhället och som jag är jätteglad över att känna. Till vänster har vi Ingegerd Pettersson från Kalmar som bland sitter i styrelsen för Hela Sverige Ska Leva, Faritradeambassadör, Centerkvinna,  Textilfantast, Vuxenskoleentusiast med mera med mera. Till höger står Siv Lindén, bland annat verksamhetsledare för Winnet - resurscentrum för jämställ tillväxt och utveckling, aktiv i Länsbygderådet och Jämställdhetsrådet i Jönköpings län. Bakom skymtar några av mina målningar som fick följa med till Staden denna bokfestdag...  

Avtäckning! Tadaaaaaa! Jag, min eminente grafiker Rolf Elsner samt min förträffliga korrekturläsare Margareta Lennartsson hjälptes åt att genomföra ceremonin då böckerna för första gången visades för gästerna! Häftigt ögonblick!!!!!! 
Vältaliga Minoo Akhtarzand höll ett fantastiskt, generöst, varmt och personligt tal där hon framhöll vikten av att våga ta nya steg, ha mod att tro på sig själv, att alla, hela samhället mår bra av glädje och färg och att hon var glad för både Vetlanda Kommuns, Jönköpings läns och landet Sveriges skull att det nu släpps små bokskatter som kommer föra ut mer glädje i samhället, sprida värme till unga och gamla. Ord och bilder som berör oss inombords och som får oss alla att må lite bättre... Jag blev oerhört glad och generad på samma gång, stolt om en tupp och lycklig som en höna som just värpt ett ägg....  

Här, mina vänner, här har vi den lyckliga vinnaren av boken! En bedårande kvinna, Anne-Marie från Jönköping som följt med sin dotter Anna Gillek Dahlström, t f Regionchef på Svenskt Näringsliv, till Vetlanda på min releasefest! Tänk så det kan bli... En så härligt kvinna! Ja, dottern också förstås! :-) 
Releasepartyts yngsta deltagare, Rut till vänster i mamma Elins famn, är två månader medan lilla Marit, i mamma Fridas famn, endast är dryga veckan! Mammorna Elin och Frida är syskon och knotten således kusiner... 

Stewe Jonson, Kulturchef i Vetlanda höll ett fantastiskt smickrande tal där han inledde med vår gemensamma profession, journalistyrket och gick sedan vidare till att prata om hur viktigt det är med kultur - av alla de slag - för att människor ska må bra, få utvecklas och leva gott. Här minglar Stewe omkring på partyt och pratar just nu med turistfolket Jenny Grosskurth och Christina Moths. 

En av releasepartyts många gästerna var Dan Ljungström, centerpartistiskt kommunalråd i Vetlanda, entreprenör och landsbygdsutvecklare. 
Goda grannar och goda vänner dök också upp för att gratulera, fira och stilla sin nyfikenhet över "Mickan i Kärrs" nyaste påhitt. Här skålar Jörgen Karlsson medan Rune Johansson verkar nicka instämmande. 

Karin och Roger Eriksson från Erikssons Möbeltapetsering och Bilsadelmakeri tar en ölpaus vid ett av festens många ståbord. 

Många blommor, presenter, vin och champagneflaskor blev det... 

En mycket älskad kollega och vän - fotograf Johan Lindblom kom från Jönköping för att gratulera en "föredetting" 

Som sagt, uppvaktningen var icke ringa i något avseende... 

Första bokleveransen någonsin skedde tidigt på morgonen ute på en p-ficka längs väg 127 där jag och riksdagsledamoten Göran Lindell strålade samman. Där överlämnade jag en hel låda signerade böcker som Göran tog med sig till en Centerstämma i Värnamo. Där hade jag alltså ett parallellt boksläpp samma dag som jag hade mitt första boksläpp i Vetlanda. Men i Värnamo tog böckerna slut på en enda gång!!! Jag säger det igen - helt otroligt och helt fantastiskt!!!!
På kvällen kom Göran Lindell och hustrun Pia tillbaka och medverkade på releasepartyt där Göran höll ett jättefint och mycket underhållande tal med återberättelser av händelser och saker vi gjort tillsammans  under åren.

Den välkände Vetlandaprofilen Jan Johansson kom först på morgonen och köpte en bok "för att försäkra sig om att verkligen få tag på en". Några timmar senare kom han tillbaka och var med på vårt underbart roliga minnesvärda hellyckade RELEASEPARTY!
Vårliga Vådligheter... 

NU ÄR MITT HEM SOM EN HELT UNDERBART DOFTANDE FÄRGSTARK BEDÅRANDE VACKER INNEHÅLLSRIK BLOMSTERHANDEL!!!!!!!!

I alla fönster, på alla bänkar, på bord och i köket skänker alla dessa blomster och gåvor en stor stor stor glädje!

Nä, jag ger upp, jag hittar inte ord som kan beskriva det jag känner. Den tacksamhet över detta ENASTÅENDE mottagande av min bok och mina vykort.

Jag ger upp och kan återigen bara säga;

Jag sänker mitt huvud, håller mina händer ovan mitt hjärta och böjer mig ödmjukt och tacksamt inför dig och viskar tack...

Såååå ljuvligt vackert... 

Jag fick ett rejält tillskott på höns och tuppar av olika form och färg :-) 
Blomprakt så det förslår...

Förutom alla dessa superfina blommor och arrangemang begåvades jag med massa annat gott i mat-, och dryckväg... Mmmmmmmm. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar