fredag 18 september 2020

Höstligt Trädgårdsfix


När sensommaren så smått börjar övergå i höst är det dags att ta tag i övervintring och sticklingar inför kommande säsong. Den här dagen hade vi en liten dräng som hjälpte till med att räfsa samman och köra upp äpplen till älgar, rådjur och sannolikt också grisar. 

Sedan tog han och Måfa upp penningblad ur lådan och planterade om i förhoppning om att kunna övervintra dessa härliga vävarväxter som hänger så fint från blomlådor och krukor. 

Medan pojkarna ägnade sig åt detta klippte undertecknad sticklingar av mina mönne pelargoner! Pojkarna åkte bak lagårn och lade jord i massor av krukor och så planterades sticklingar för glatta livet! Drängen var så duktig och fixade med både plantering och körning. 

Nu är växthuset fullt av sticklingar. Där får de stå och förhoppningsvis rota sig lite innan de bärs in i lagårn för övervintring där. Får se hur det går, är det en ruskigt kall vinter kan det bli svårt nu när vi knappast har några djur kvar. Kanske röjer vi ut selkammarn och har en del övervintringsväxter där. 

Vi hade hur som helst en fin dag med höstligt trädgårdsfix! 

Puss & Kram,

Mickan & Co 













2 kommentarer:

  1. Ja nu är det redan dax att ta itu med uteväxterna som man vill ska övervintra. Ni har gröna fingrar och har så fina växter. Det är roligt när barnbarnen också är intresserade av odling. Trevlig fredag önskar Sivan

    SvaraRadera
  2. Det går fort,vi planterade och fixade ju
    nyss!!??Men va bra att morfar med sin
    onda rygg får hjälp!!! Härliga barnbarn!!
    Trevlig Helg/M.

    SvaraRadera