fredag 2 december 2016

DAGENS HUSFARSHYSS
Husfar här på gården har nog en liten romantisk sida. Eller… Hm... Nä, jag vet nog inte vad man nu ska kalla den. Kanske konstnärlig? Eller mest konstig? Udda? Eljest?

Hur som helst. Han, Husfar alltså, gillar att göra små hyss. Han smyger och donar gärna i lönndom med sina överraskningskonstverk.

Sedan går gubbskrället omkring och ser allmänt pillimarisk ut, myser i mjugg i väntan på att hans tant ska upptäcka hans mer eller mindre suspekta konstskapelser vilka inte sällan är åt de mer frivola slaget.

Men allra mest väntar han på tantens reaktion på hans uppfinningsrikedom.

Det kan handla om en stor svart spindel i gummi som han monterat på det mest märkliga ställe. Det kan vara en stackars mussepiggfigur, eller en ängel, som han snarat ena benet på och hängt upp och ned, kanske i min skrivbordslampa.

Det kan vara en luggsliten tomtefigur på handfatet eller så har han lagt in en söndrig radiostyrd bil i värpredet så att jag ska bli chockad när jag öppnar för att vittja efter ägg. Materialen skiftar väldeliga.

Just idag var hans överraskningskonstverk i en vegetarisk rotfruktsvariant. (Platsen där jag uppfann den hade förresten också med föda att göra)

Idag bestod Husfarshyssets material av en morot. Jag upptäckte den på morgonen ute i lagårn. Den var placerad symmetriskt och stilfullt mitt i säcken av hönsfoder.

En morot vars form jag inte beskriver i ord utan låter er betrakta och begrunda själva...

Att dagens Husfarshyss som, åtminstone i min tolkning, definitivt är åt det mer ekivoka hållet, stod nedstucket just i maten till hönsen, ja det klarar inte ens en gammel luttrad och bedagad lanttant som jag av att analysera …

Gör du?

2 kommentarer:

  1. Ha,ha, nej jag kan nog inte analysera dagens hyss, men jag skrattar gott åt det.
    Hälsningar och kram!
    Sivan

    SvaraRadera
  2. Hehe Sivan! Visst är han tokig ibland, det rara gubbaskrället.

    SvaraRadera