torsdag 28 oktober 2010

En grann höstonge...


Det måtte grasserat stora mängder kärlek och erotik i luften under den gångna sommaren. Åtminstone vad katterna anbelangar. Eller vid närmare eftertanke; Endast vad katterna anbelangar...

Det har då i alla fall kokat och sjudit rejält i Katten Spökets blod. Hon har vid inte mindre än tre tillfällen förlustat sig någonstans här på gården. Även om sannolikheten är hög att förlustelsetillfällena är väsentligt fler än tre, så är det i alla fall tre gånger som själva förlustelsen burit frukt.

Här är den senaste lilla frukten. En synnerligen tilltalande liten frukt, inte sant?

Men, med tanke på tiden för hennes födelse är hon en redig "höstonge”, som man säger på landet. Och ”höstongar” brukar, enligt vedertagen bonnauppfattning, bli ”rangleta å lea” och ”inte nöet redit mä”.

Men då den här lilla kattflickan ju är riktigt grann så tror jag bestämt att det visst kan bli något ”redit mä na”.

Men - hon har ännu inte blivit döpt! Kanske har du ett namnförslag?




4 kommentarer:

  1. Vilken gullig kattunge! Diana kanske? Honor brukar vara bra på jakt!
    Marianne i Askeryd

    SvaraRadera
  2. Henne skulle jag vilja ha.. så underbart fin.
    Kanske kan hon heta Autumn efersom hon är en höstkatt.. =)

    Annika

    SvaraRadera
  3. Vilken liten sötnos! och TACK för ett underbart kåseri i fjäderfäföreningens tidskrift! Stod och läste den igår medan jag lagade mat....Ha en go helg!

    SvaraRadera
  4. Tack för kreativa namnförslag till kattflickan! Så kul, Ulrika A, att du läst mitt kåseri i tidningen - och dessutom gillade det! Önskar dig o alla andra läsare en fortsatt fin o harmonisk helg!

    SvaraRadera