måndag 27 september 2010

Smått i huset igen...


Så har här blivit smått i huset igen.

Nu är vi ett gäng finfina dunbollar som bor här på köksbänken hos husfolket. Det är inte så dumt och vi har det på det hela taget riktigt skönt.

Vi tänkte berätta lite om vår tillkomst. Då ju bilder säger mer än ord och kackel visar vi historien så här:

Här nånstans runt hörnet görs vi. Bilder från det visas inte på denna sida då de väl närmast är att betrakta som barnförbjudna...

Här, i fähusets värpreden, värps vi...

Hit, till den av Husfar snickrade och husmor dekorerade, äggalådan, bärs vi...

Och här förvaras vi...

tills dess att vi i husmors favoritäggakorg, eller i den mer praktiskt orienterade husfars äggaflak, bärs in till sterbhuset...

Några av oss placeras här i äggkläckningsmaskinen...

Efter 21 dygn kläcks vi. Förhoppningsvis.

Och sen är vi tillbaka...

i Husmors favoritäggakorg

O här bor vi nu på köksbänken hos Husmor och håller henne sysselsatt hela dagarna med vårt kvitter och rop på mat och vatten.

Så småningom flyttar vi från sterbhus till fähus och ut till de stora hönsen. Det ska bli spännande. Som att gå från den lilla byskolan till högstadiet i Staden.

Men vi ska vara ännu en tid här i köket och förgylla tillvaron för kära Husmor med vårt kvitter och vår näpna uppenbarelse...


3 kommentarer:

  1. Som vanligt är dagen räddad när man hittar nya uppdateringar på din sida. Bara älskar dina skriverier.
    Å de e bra att du kör undervisningsbiten ibland så jag lär mig lite. Till våren tänkte jag också börja med fjäderfän :-)

    Annika på Yxnö (med Klara sovandes i knät)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad trevligt med en ny kull! De är så gulliga! Vi fick 6 hönsruvade kycklingar tidigt i somras...nu vet vi att det var 5 tuppar och en höna. Den unga hönan tog dock en rovfågel för några veckor sedan. Lite tråkigt... tupparna ska med en grannes hjälp bli en gryta vad det lider.
    Marianne,Askeryd

    SvaraRadera
  3. Sååå roligt med kommentarer!!! Hjärtevarma tack för era rader - tant blir kanonglad! Kul du ska börja med höns Annika! O lycka till med grytan Marianne:-)

    SvaraRadera