tisdag 30 juli 2019

Åsa-Nisse & Klabbarparn grillar vilssvin


På några marker där tidigare aldrig har legat några byggnader ligger idag två fina röda hus med vita knutar. Vackert belägna i åkermarken som sluttar ned mot sjön. Två unga familjer med barn har slagit ned sina bopålar här och byggt sig varsit underbart hem med den glittrande sjön nedanför sig.

Dessa familjer har inte bara blivit goda grannar utan bästa vänner och gör mycket tillsammans.

Papporna i husen har fått smeknamn efter alla hyss och tokigheter de hittar på, utvecklar, bygger och gör. Mannen i torpet ett, är Åsa-Nisse och mannen i torpet två (vår son för övrigt) är Klabbarparn.




Igår fick de för sig ännu ett projekt. Att prova att helgrilla ett mindre vildsvin som de förstås skjutit själva. De skrev några spontaninbjudningar till andra unga grannfamiljer, flera stycken tackade glatt ja, trots kort varsel.

Röken bolmade och ibland när fett droppade ned slet sig några lågor och ställde sig höga. Grabbarna svettades och stånkade men var vid gott mod och kallade sig en och annan gång för "glada amatörer".

Grisen blev dock klar, gäster anlände, barn tjoade och badade, de vuxna likaså. Alla hade alla en härlig kväll vid sjön och njöt av Åsa-Nisses och Klabbarparns helgrillade vildsvin.

Jag är så glad för deras goa grannskap, deras vänskap och det rika liv de skapat åt sig själva och övriga familjer här i byn. En rikedom inte alla förunnat! Härligt att se och följa dem, Åsa-Nisse och Klabbarparn och alla deras bravader och initiativ :-)

Fin tisdag på er!

2 kommentarer:

  1. Man kan bara beundra sånt här!!! Tänk
    va roligt för alla !!! Livet behöver
    inte vara mer komplicerat!!! Men alla
    vill inte bjussa på sej själva och då
    blir det ingen sån här härlig gemenskap!!!
    Grattis till ER ungdomar i Nävelsjö!!
    Faktiskt har vår son och hans kompisar
    från Sjunnen mycket gemensamt nu med sina
    familjer!!Grattis till dom oxå!! Kram M.

    SvaraRadera
  2. Man gläds med dem Monica! Inte sant? Tisdagskram till dig, hälsa W!

    SvaraRadera