lördag 30 november 2019

Fredagsmys i adventstid

Igår var det Husfar och jag som bjöd in till Thorklanens traditionella FREDAGSMYS. Ett par tre timmar som avslutar arbetsveckan och föser över oss i helgkänsla.

Oftast fikar vi men nu när det var första advent och allt så slog vi på lite större och gjorde middag. En låda med tunnt skivad brynt fläskfile i mitten som kringgärdades av potatismos med mycket kärlek i. Över köttet hälldes sedan en kantarellsås som försiktigt puttrat i flera timmar för mesta möjliga svampsmak. Till barnen gjorde vi köttbullar med potatismos till. Husfar gick ut bak lagårn och hämtade ett gäng morötter som fortfarande är jättegoda!

Först kom barn och barnbarn och snart anslöt sig Lillafarmor och så var vi äntligen samlade alla igen - alla fyra generationer av klanen. Tacksam för varje träff och möte vi får ha!

Vi inledde med glögg runt snickarbänken. Mysigt. Fredagsmys på riktigt...

































Lilla Ninni Thor klädd i samma jacka som Lowisa fick av sin mormor Ninni Thor

2 kommentarer:

  1. Som alltid när ni träffas känner man er
    gemenskap och hur mysigt,härligt ni har det!! Nu är det så att vi oxå har det när
    arvingarna och vi samlas!! Men ingen som
    fotar så som du gör(helmysiga bilder)!!
    Sånt här måste vi vara rädda om, tiden går
    ju så fort och barnbarnen växer och kanske
    inte har samma tid med oss!!!Önskar er en
    fin första advent!! Kramisar M

    SvaraRadera
  2. Klart att ni har minst lika mysigt när ni ses och möts. Men jag har liksom lite Altzeimer Light så jag måste skriva anteckningar eller fotografera för att minnas :-) :-) :-) Puss o Kram fina M! Kommer du och W på adventskonserten? Tror ni skulle tycka om det. Göran tar emot biljetterna i entren, dottern spelar och jag är konferencier. Man kommer i stämning!!!! Jag lovar!

    SvaraRadera