söndag 31 december 2017

Blombytardag

På årets sista lördag, for vi fram till gravarna och tände ljus. Därefter for vi och handlade vackra blomster i olika varianter, både snittblommor och arrangemang. Med blomster och presenter for vi sedan på liten turné.

I Ollagård, hos Lowisa och Jocke lämnades ett blomarrangemang till de vuxna och presenter till de små. En almanacka likaså. Hos farmor lämnades snittblomster, ägg, raggsocksgarn och en almanacka.

På Thorshill lämnades en hög vit blomvas med höga vita snittblommor i. Ninni fick en halvårspresent. Och så lämnades en almanacka förstås.

Almanackan, utgiven av Södra, lämnades till samtliga mest bara för att bereda dem nöjet att titta på februarimånadens bild som ju är min egen och skildrar lille Rocky som tar glädjeskutt i hagen.

Döm av vår egen förvåning när det hade blivit afton och mörker åter rådde runt oss här på gården och det svänger ned två bilar på lagårdsgatan. Det är barnen som kom med blomster till oss! Vita tulpaner bland spänstigt blåbärsris som Lowisa plockat.

Det blev en riktigt blomsterbytardag!

Nu har jag bytt (igen) på köksbänken så där regerar nu vitt istället för rött. Det är så mysigt att ha fint i fönsterna tycker jag!

Februarimånadens bild är väl rysligt trevlig+


Va inte lessen lilla Ninni säger Gottfrid

Ja, har du hamnat hos din kusin?

Ninni med faster Lowisa

Gottfrid med sin galne morbror


Joakim i Ollangårn

Johanna och allas älskling, lilla Ninni

Fönstret mot baksidan andas ännu jul

HC Andersén och Johanna väntar på något gott, utanför fönstret

Vitt och skirt i köksfönstret

Härligt när det är mys och hemtrevnad på bänkarna i köketInga kommentarer:

Skicka en kommentar