torsdag 29 juni 2017

RÖDKLÖVERTIDER

I DESSA RÖDKLÖVERTIDERI dessa rödklövertider, när vägrenar och ängsbrynen kantas av ljuvliga rödklöver, föddes en liten flicka för 88 år sedan.  Den flickan fick namnet Ninni och hon kom att älska just rödklöver. När hon var en vuxen mogen kvinna fick hon själv egna barn. Ett av dessa fyra barn var jag.

Till min älskade Mor Ninnis födelsedag plockade jag alltid rödklöver i Nävelsjöbygdens vägrenar och ängsbrynen. Varje år. Ty rödklöver var ju hennes älsklingsblommor. Hon sken alltid upp och blev glad. Varje gång. Varje år, just i dessa rödklövertider.

Sedan snart ett kvartssekel har jag saknat hennes leende i dessa rödklövertider. Saknat gesten att få räcka över den nyss plockade buketten i hennes händer. Fortfarande plockar jag en bukett med rödklöver som jag ställer vid hennes grav. Sörjer henne. Saknar henne. Kanske lite extra just i dessa rödklövertider.  

Så jag är oerhört lycklig över att just i dessa rödklövertider har det fötts en liten flicka. En liten flicka vars mor och far har gett henne namnet Ninni. Ninni Thor. En flicka som likt sin fars mormor Ninni, kom till världen just i dessa rödklövertider.


Ett litet flickebarn som kanske kommer att älska rödklöver. Ty hennes farmor, som ju råkar vara jag, kommer plocka buketter med rödklöver i Nävelsjöbygdens vägrenar och ängsbrynen, och ge henne. Varje år. Just i dessa rödklövertider.

Välkommen till världen lilla Ninni! 
6 kommentarer:

 1. Grattis till att du har blivit farmor
  till en liten flicka! Fint att hon ska heta Ninni också!
  Många kramar från
  Sivan

  SvaraRadera
 2. Grattis Farmor Mickan!!! Även stort
  Grattis till föräldrarna till lilla
  Ninni!! Fint namn.
  Kram Monica.

  SvaraRadera
 3. Grattis farmor! Du vet precis hur det känns, och kan sätta så fina ord på ,hur man saknar sin mamma.
  Kram Ingela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant Ingela, så sant. Det går aldrig över. Saknaden. Visst har det lindrats med åren, men det går inte över. Saknaden... Tack för din hälsning vännen! Vi hörs och syns Ingela! Kram!!!!!!

   Radera