onsdag 17 maj 2017

Del 3 "Filmstjärnor"

Del 3 VÅR VIKINGARESASöndag. Segeldag. Ombordvistelse hela dagen. Kämpar lite med mig själv när det gäller ”utfodringen” här ombord. Massor med människor i stor trängsel och stim och stoj. Inte min favorit.

Försöker skärpa mig och stoppa undan mitt flyktbeteende som genast infinner sig så fort det blir många människor och folksamlingar.

Havet är lugnt, vi seglar upp längs norska kusten och i höjd med Stavanger lägger Norröna om kurs och går västerut mot Shetlandsöarna. Vi samlas i Naust Bar för information inför ankomsten till Färöarna.

Då får vi veta att man gör ett undantag och kommer segla genom Shetlandsarkipelagen istället för att bara passera den norröver.

Jag blev oerhört glad och uppspelt! Åh, vad spännande! Vilken bonus!

Laddade kameran fullt ut, plockade fram objektiven och tog på varma kläder, fingervantar och några sjalar som jag virade runt mig. Vi tog lejdarna och gick allra högst upp och ut på däck.

Där var fullt av folk. Nyfiket folk, eller som vi säger på landet, förvetet folk. Och fotosuget folk.
Pang! Där kom allra första bilden jag någonsin tagit av Shetlandsöarna. En mäktig känsla i kroppen. 

Jag fortsatte att fota när jag tyckte mig se vyer jag ville fota. En fyr. En by. En gård. En klippformation. Vädret och sikten kunde givetvis varit bättre men man är ändå så nöjd bara över att få se och uppleva!

Massor av människor gjorde detsamma som vi. Stod och fotade åt alla håll. Längs relingen. Mitt ute på däck. Överallt. Mycket folk. Många kameror. 

Jag stod med min rygg mot Husfars kropp och fotade. Ibland pekade vi och pratade. Det värmde gott i det allt sämre vädret, att stå tätt, tätt med kropparna intill varandra.

Mitt bland alla kameror och människor, ett par meter över oss andra, mitt i fören, upptäckte vi ett filmteam som stod med stor kamerautrustning och filmade.

Husfar och jag stod längs relingen, bland alla andra, och fotade, pekade, fascinerades och njöt. 

Plötsligt kom en ung kvinna fram och viftade med händerna. Sa:

”Hi guys, I have my cameras in this direction. Will you please move away from here”. 

Vi är ju så lydiga och alla började gå. Även Husfar och jag. Men si, vi fick inte gå. Vi blev tillbakamotade till stället där vi stod. Alla andra fick flytta sig men inte vi.

Det visade sig att det var vi som var föremålet för filmandet. Oops…

Alla flyttade snällt på sig och såg på när teamet filmade mig och Husfar. Så underligt!!! Bara någon minut senare kom en annan kvinna från filmteamet gåendes rätt fram till oss. Hon berättar att de är ett filmteam från Canada som spelar in en film och att filmaren ville ha med oss och så undrade hon om det var okej för oss.

Öh… Jaha? Lite tagna på sängen, men fnissiga, sa vi att det var okej.

”Very good – sign here” sa hon och fram med några slags kontrakt där först jag fick skriva under på ett papper och Husfar på ännu ett.

Sedan skrev hon Mickan and Göran THOR på en filmskrapa hon hade med sig. Den fick vi sedan hålla upp framför oss medan hon fotograferade oss där vi flinande stod med en filmskrapa med våra namn på.

Du milde!

Efteråt märkte vi att andra gäster fotograferade Husfar och mig i smyg. Kanske trodde de att vi var några celebriteter av något slag. De skulle bara veta att jag är Drottningen av Dyngan i Kärr och Husfar är…. Husfar är…. Husfar är Världens Bästa Husfar!

Scenen ur Titanic dök upp i mitt huvud, där Hon och Han står i fören med vinden piskande i håret, där han står bakom henne och… Nja, vid närmare eftertanke var nog liknelsen inte så stor.

Riktigt iskalla efter en timmes vistelse i piskande iskallt shetlandsarkipelagsregn och svidande kulingvindar var det gott med en GT i baren tillsammans med våra nyfunna vänner Maartin och Pieter.

Efter middagen gick vi till kojs. Ställde klockan på 03.45, fast beslutna att inte missa någonting av inseglingen och angörandet i Torshavn. 

Nöjda, tacksamma och jätteglada över ännu en spännande dag under vårt äventyr i Vikingarnas spår somnade vi, tätt intill varandra i den inte så jättestora kojen.,,. 

Många skratt under genomgången inför Färöarna

Sulan - en klassisk fågel här

Träffade Susanne och Olle i baren. Det visade sig att de båda är från Vetlanda!

Skriva vykort  hem till Mor?

Maartin och Pieter - otroligt trevliga pajsare från Nederländerna

Norröna Buffé

Hej Shetlandsöarna!!! Hej då Shetlandsöarna! 


Visst är Pieter lik Basil i Monter  Pytongänget? Fniss...
Skål och Grattis Pieter på din födelsedag! 


4 kommentarer:

 1. Å va roligt att ni träffade Sussanne och Olle, Hälsa till dom :)Kram
  Annika H

  SvaraRadera
 2. Underbart! Glöm nu inte att be Göran att ta bilder av dig också. Vill ju se vad du valt för resekostymer. Pussåkram från W-Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tack för att vi får följa med på er resa. Det är så roligt att läsa och titta på bilderna.
  Kram
  Sivan
  Kram
  Sivan

  SvaraRadera
 4. Oj, det blev många kramar idag!

  SvaraRadera