söndag 30 oktober 2016

GOMORRHÅR!!!

Solen har nätt och jämt krupit ovan granskogshorisonten, dess strålar når ännu bara trädtopparna. Det har några skator varseblivit. De sitter högt upp i björken, vända med sina runda stora bröst och bukar rakt mot solstrålarna vars ihärdiga rödorange sken färgar deras vita fjäderdräkt svagt rosa.

En nätt frost luggar strån och bladverk. Ett försiktigt skinn har bildats bland löven på Lyckopölens vattenspegel, en påver sådan ty vattenståndet är mer än en meter lägre än brukligt vilket är mycket ovanligt vid den här tiden på året.

En spillkråka någonstans uppåt Alekärret låter sina ödesmättade rop studsa bland stock och sten, kullar och dungar.

Hungriga småfåglar kivas och tjattrar ihärdigt vid de stora och med vildfågelfrö påfyllda fågelautomaterna vilka hänger i den hamlade asken som nu tappat alla sina blad. 

Husfar och jag ska just frukostera, spisen sprakar och i stekpannan av gjutjärn där ovanpå, steker jag försiktigt några ägg vilket får utgöra dagens första måltid.   

Flera planer finns för dagen, inga direkta måsten, ja, jo, ett par stycken måsten finns här också i ärlighetens namn, men i övrigt bara planer och förhoppningar att få plats att genomföra dessa. Men inte mer än att vi hinner njuta av dagen, av katter, hundar, valpar, väder, höst, dagen – och varandra…


Önskar er alla en helt ljuvlig oktobersöndag – den allra sista uti nådens år 2016. 


1 kommentar:

  1. Vi får verkligen hoppas att det inte är 2016 års sista söndag, då har jag missat två månader! kram :)

    SvaraRadera