tisdag 18 januari 2011

På tur genom byn


Pust, äntligen har Husmor förhandlat sig till lite utrymme här!

Det har plötsligt blivit väldigt poppis på Gården att sno pennan och axla berättarutrymmet på Njutbart Blädder.

Herregud, här blir man undanträngd av än den ena, än den andra. Här kommer de vankandes och propsar på att få berätta, Anki Anka, Geta-Greta och The Great Red Stable Cat - Curry Cat. Nu har även Lotta Gås gapat sig till ett eget inlägg så snart lär det väl ligga en berättelse a lá Lotta Gås här också.

Och faktum är att Nötskrikan Konrad två gånger har äskat om eget skrivutrymme. Nåja, vi får väl se. (Fast i ärlighetens namn så är det ju rätt underhållande att höra vad de har att berätta, så de lär väl komma tillbaka...)

Men nu ska du bjudas på några vinterbilder som togs häromdagen.

Det hela kom sig av att Husfar, en dag härförleden, var på ett lika strålande humör som den rådande vintersolen. I sin ystra sinnestämning var han storsint nog att erbjuda gamla Husmor att medfölja på ett ärende.

Uppmuntrad över denna inbjudan hoppade Husmor ut i djupsnön och försökte bli av med den värsta gödseln i storstövlarnas djupa mönster, borstade av sig spån och höbynk och talade tålmodigt till de blängande hönsen och lovade att hon bara skulle vara borta från Gården en kort stund.

Så hämtade hon kameran och baxade in sig jämte Husfar i den gamla Volvon.

Medan det gamla ekipaget tuffade genom byn knäpptes ett och annat kort. På nejd, hus, djur och gamla byggnader längs vägen genom socknen.

Och säga vad man vill om vintern, men nog är det väldans vackert med genuin småländsk midvinter...












6 kommentarer:

  1. Ja jösses vad vackert ! Visst är falurött allra vackrast emot snön. Och sol var det också, fiiint ! Tack för din goa hälsning !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  2. Ja, det går ju inte för sig att bara klaga på snön - inte ens för en sur o vresig husmor, hehe... Det faluröda är, precis som du säger, fint mot det vita och mot den vinterblå himlen. Vackert också med rimfrosten och snön som lägger sig i skeva vinklar och vrår i det timrade. Hurdan karaktär är det i regel på den lantliga byggnationen där du finns Lisa?

    SvaraRadera
  3. Jag kände igen mig på en del av korten.. så lite hittar jag än där ute.. =)
    underbara bilder =)

    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  4. Hej igen Mickan ! Ja här är byggstilen lite blandad. Fast just de husen du visar känns lite pampigare än häromkring. Tror det har varit lite fattiga torpbönder här, små faluröda hus och lite mindre ladugårdar. Fast det finns riktigt stora gods i närområdet också. Och nästgårds finns en oskiftad by, Karleby, som aldrig var med i de laga skiftena, där är det fint med gamla faluröda hus. Vårt gård är typ soldattorp fr 1850, fast tillbyggt i omgångar ,och 5 tunnland mark skulle det vara till, det skulle en familj klara sig på då.
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  5. Känner igen mej från bilderna. Jag kan ana vilken väg som du har varit och sladdat på :)

    SvaraRadera
  6. Hehe Svärdottern - ja, jag sladdar ju så ofta, så ofta... Fråga traktens mer fartglada som suckar bara de ser mig och min min pensionärsskoda bortåta svängen längs kyrkvägen här i byn...

    SvaraRadera