onsdag 9 december 2015

TOMTEVERKSTAD (för stabor...)

Idag har det varit Tomteverkstad här på gårn. 

Nästan hela Nuvab (Näringslivsutveckling i Vetlanda AB) har haft en personalaktivitet här idag. 

Vi samlades ute vid eldkorgar och marschaller utanför Fähuset på morgonen innan dagen ens hunnit gry ordentligt. Inne i stallet hade jag förberett med glögg och pepparkakor vilket vi drack bland allsköns djur med såväl två som fyra ben. 

Sedan fick de göra lite olika sysslor, R fick häva ned hö, D fick bära in och fodra, E och C fick vittja värpreden och samla ihop ägg till den väntande julafrukosten. 






Sen gick vi in i stugan där Julmusiken spelade och där nya sysslor väntade dessa stadsbor.

Skinkan kokade och griljerade jag igårkväll men R fick skära den. 

Köttbullarna gjorde G igårkväll så det var bara att värma och njuta.



Men innan dess fick de dyka ned i min senaste bok Mickans MatoGlädje och läsa recept på Skogshyddans olika sillar och resonera om hur de skulle gå tillväga och om det var nån syssla de var tvungna att göra innan frukosten. Det var det.


Exempelvis skulle lagen kokas upp så att den hann svalna.

Glöggen likaså, eftersom den skulle stå länge och dra innan den hälldes upp på flaskor. 

Ljus skulle tändas och dekoration förberedas.

Men de klarade sitt teamwork galant och samarbetade väl kring de olika göromålen och planeringen. Roligt att se! 




Till slut varde 
det Julafrukost - givetvis med redig Julagröt! 


Men sen var det mycket som skulle fixas och pysslas med. 

Skogshyddans Löksill skulle göras

Skogshyddans Citrussill också





Glöggen som nu dragit, skulle silas ifrån och tappas på flaskor.






Så skulle givetvis alla burkar och flaskor dekoreras fint - värdig ett julafirande! 
Ojojoj, de var så pyssliga så! 




Nöjda, mätta och belåtna for Nuvabgänget hem med sina Mickanimspåsar fyllda med två burkar egeninlagd sill, en flaska egengjord glögg, ett halvt dussin lantägg, varsina julförkläden och varsin tomteluva. 

Eller öh... nä, den var ju på huvudet... 

Tack o Hej

Mickan 

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk Julfrukost & upplevelserikt innehåll för kropp & själ med bästa värdinnan vid rodret , härliga smakrika recept från Mickans Mat&Glädje ! Vi från Skogshyddan önskar er alla en God Jul !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Roland!!! Ja, alla gästerna verkade synnerligen upprymda och glada. När de gick hem med sin välfyllda kasse drog läpparna från öra till öra och samtliga såg fram emot att bravera inför sina respektive Julbords gäster med att få ställa fram sina egenhändigt inlagda sillar med inspiration från Skogshyddan! Fortsatt trevlig adventstid! Kramen!

      Radera