tisdag 8 oktober 2013

HÖSTFET HÖSTGET

Å medans den stod där o åt sig fetare gjorde vår Husmor vad hon kunde för att Husbonnsfolket skulle få något att stoppa i sin mage.

Redan på morgonen riggade hon en stor gryta med fläskkarréer med massor av kryddor, lök, vitlök, mycket paprika och hickorysås i avsikt att bli dragen gris, eller som det heter på svengelska; Pulled Pork


Under dagen fick denna sakta baka i ugnen. På spisen kokade under tiden dryga kilot kött i god hemmagjort buljong som efter köttkoket blev ännu smakligare.

Under tiden plockade hon fram underbara rotfrukter och råvaror som finns i mängd och parti nu. Palsternackor, rotselleri, morötter, kålrötter, fast potatis och färska rödbetor (de senare hade hon emellertid inte i soppan) och så gjordes en härlig och väldans stor sats grönsakssoppa.



Husfar tittade storögt på de stora grytorna och sa;

- Var det efter ditt dygn ute på militärövningen du fick känsla för storkok, du Mor?

Detta är nog det närmaste krigskorrespondent vår gamla Husmor lär komma...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar