torsdag 7 februari 2013

Födelsedagar & Ändalyktar...

Jodå - det blev födelsedagskaffe på sängen!!!
 
Precis som gårdens Husmor vill - men aldrig får...
 
(Husfar:
- Va falla sa dä va te???? 
 
- Jag begriper at inte!
 
- Hållas oppe o kleta i sänga mä kaffe o smulor o sket - dä ä la skellnad å äta redit ve köksboret!?!!?)
 
Frukosten på säng var emellertid nästan det enda trevliga inslaget för vår stackars Husmor dagen då hon fyllde halvsekel.
 
Snart stundade nämligen hospitalet för lekamliga undersökningar - och dessa var dessvärre icke av det mer angenäma slaget.
 
Husfar till Sonen efter skönsång och uppfaktande invid sängen:
 
- Nu du så sa jag schussa Mor di te håsspitalet - ho ä la den enda käringa som sa dit o undersöka ändalyckta på si femtioårsdag!!??
 
 
 
 Nåja...
 Dagen efter blev desto trevligare "på jubbet", som Husfar säger.
 
Där blev vår Husmor uppvaktad å det vådligaste!
 
Blommor och blader, tal och sång, tårta och kalas, paket och fyrfaldiga leven, vin och jägmästarstänkare, kramar och pussar, underbara leenden, glada tillrop och gratulationer på höjden och tvären.
 
Och inne i Husmors lilla bås stod redan på morgonen en spännande påse på stolen innehållandes spännande paket, brev och fotografier.
 
Det var en riktig överraskning från ungdomsvännen Fina-Lina!
 
Fina-Lina har samma husmodersförutsättningar som vår Husmor - de båda träffades när de gick och utbildade sig inom sagda konst -  på Hushållsskola... Hehe.
 
Och det var också från denna tid som Fina-Linas gåvor minde!
 
Gamla sköna LP-skivor från tiden då det begav sig, fantastiskt nedtecknade berättelser om saker de båda gjorde tillsammans på det glada åttiotalet samt, tack och lov - en TANTKALENDER som ger vår stackars Husmor lite råd hur man ska agera och inte agera gentemot Farbröder och slika underliga ting...
 

Tusen tack alla för sköna mail, sms, påringningar, blomsterbud, paket, vykort och skönsång.

Men ni vet, vår Husmor har ju inte ens firat sin dag än, förutom det där med ändalykten då, utan det ska göras i sommar med en redig bonnafest på lövad loge hemma på gården.

Hon är väl inte gårdens Husmor för intet - Hushållskola o allt...

Nöff Nöff...

1 kommentar:

  1. Grattis i efterskott! Måste dock hålla med din make, kaffe på sängen blir bara en massa spill och smulor. Leverpastej kan dock vara ett kul inslag:-)Kram kram

    SvaraRadera