fredag 8 april 2011

Nu jädrar i min låda...



Ja, nu jädrar i min låda har det skett. Gåsen Lotta har vårbadat!!! I dammen!

Det senaste dygnets milda men ack så hårda vindar har skaffat bort isen på dammen. Anki Anka och Gåsen Lotta har de senaste dagarna vaggat fram och tillbaka mellan lagård och dammar. Stått bekymrade vid dammkanten och bedrövade spanat ut över den eländiga isen som aldrig verkar ge med sig. Så har de utbytt en blick, flaxat uppgivet med slokande och föralldel vintersolkiga, ja rent av sketiga, vingverk.

Så har de uppgivna vänt på plattfötterna och styrt dem in mot lagårn och mot den väntande badbaljan på dyngestacken. Vad får man väl inte hålla till godo med i väntan på att den där rackans Bore ska ha vett till att dra till Sirbirien eller var sjutton han tar vägen?

Men nu så!

En härlig simtur, ja många förresten, blev det när isen äntligen försvunnit och dammen låg lockande och väntade.

Men faktiskt så var det Gårdens minste badpojke, Freddie, som premiärbadade allra först. Det gjorde han redan i veckan, medan en del av isen var kvar. Trots förmaningar och åthutningar hände det sig så att att mitt för det stora kabbelekeståndet, ja det kommande sådant, trillade gossen i så stor han var, med kläder, stövlar och allt!

I dubbel bemärkelse SUR fiskades dessbättre den lilla badpojken upp av snabba släktingar. Vilka förtäljer icke historien, eftersom Husmor själv var på språng, nåja, någonstans i Långtbortistan och därför missade såväl händelsen i sig som chansen att få det hela på bild. Och då det var Husfar som återgav det inträffade senare på aftonen så får man inte förvänta sig några utförliga beskrivningar.

- Luen for i dammen ida.

- Oj då, kära nån, hur gick det till?

- Han for i där ve kabbelekena...

- Men hur gick det???

- Dä geck la bra. Han kum ju opp igen.


Därmed var ämnet uttömt.

Fortsatt glad vår!!!

2 kommentarer:

  1. Var med igår när lilleman badade men jag tror nog att det var en betydigt trevliga upptäckt att Lotta badade i dammen, än han. Vi kommer snart ut på landet igen och hälsar på. Hoppas att du är hemma då :)

    SvaraRadera
  2. Käraste Svärdotter. Tack för att ni fiskade upp Gårdens Minste Badpojke! Det var kanske den dagens Goda Gärning?
    Morgonkram, Mor Mickan

    SvaraRadera