måndag 12 april 2010

Bokbussens Återkomst!





I fredags var här på gården en stor dag innehållande en stor händelse! Nämligen Bokbussens Återkomst!

Den, vilken jag äntligen vågar betrakta i ett imperfektperspektiv, gångna vargavinterns har haft många (jobbiga) konsekvenser. En av dem har varit de inställda månatliga bokbussbesöken. Här omkring har således både folk och fä haft en lång illitterär period.

Men äntligen var det dags! För första gången sedan i november kom den färgglada bussen med sitt litterära utbud nedrullandes i liden. Runt de breda däcken yrde och rasslade grus och småsten, lätt, nästan ystert som i glädje över att vara fria från köldlås och tjäle.

Den körde åt sidan och parkerade på den ack så mjuka gräsmattan som trycktes ned av den omfattande tyngden vilket genast renderade i plågsamma ryckningar runt husfars ögon.

En något lämpligare parkering återfinns på lagårdsbacken men denna parkeringsvana har inte kunnat etableras då den förre bokbusschauffören tyckte att höns var ungefär lika trevliga som en bukstinn folkilsken vildsvinssugga.

I fredags rattades dock bussen av en ny chaufför vars förhållningssätt till höns, liksom bukstinna vildsvinssuggor, ännu är höljt i dunkel. Men i fredags vågade sig han sig i alla fall inte på att köra ned till hönsens bensprätt och kackel.

Nåväl, när så bokbussen i förväg aviserade sitt besök på gården, signalerade jag till presumtiva bokbussbesökare, höns och vildsvinssuggor undantagna, att de var välkomna att fira Bokbussens Återkomst med mig. Några bybor uppmärksammade detta och dök strax upp med kassar och kartonger innehållande sedan länge lånade böcker, tidningar och ljudböcker.

Firandet av den illitterära periodens slut tarvade förstås lite litterär inramning och förplägnad. Litterär dryck konsumerades i litterär vårsol under litterärt kackel med litterära vänner efter botaniserandet i bokbussens litterära utbud.

Tja, kan en helg inledas på ett bättre sätt?

Välsignad äro Bokbussens Återkomst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar