lördag 15 september 2018

Två lantisar på vift!


TVÅ LANTISAR PÅ SIN ALLRA FÖRSTA CHARTERRESA


PROLOG


Det var en gång en pojke och en flicka. Varje vardagsmorgon hämtades flickan av den ljusblå skolbussen av märket Ford som rattades av Vallentin i Bökarp. Efter en stund stannade skolbussen vid en gård ett par kilometer bort. Där steg en pojke ombord på bussen.

Han satte sig intill flickan som gick i fyran medan han själv gick i tvåan framme i byskolan i kyrkbyn. Deras händer sökte varandras ned i det grå sätet, tätt mellan kropparna, hemligt och osynligt för alla andra. Svettiga händer. Av nervositet. Av förtjusning.

Vid den här tiden då äpplena är mitt i sin gyllene smak hade pojken med sig äpplen från sin trädgård som han gav till flickan. Där hon bodde fanns inte ett enda fruktträd så hon tog tacksamt emot äpplena han gav henne.

Åren gick. Höstarna gick. Äppeltiderna kom och gick med blomning och pollinering på våren och fruktutdelning om hösten. Ett drygt decennium senare fattade pojken och flickan åter varandras händer. Kärleksfullt. Ömt. Fulla av förhoppningar, hopp och drömmar.

Hand och hand vandrade de jämsides in i kyrkan i sin barndoms by. Där i kyrkan där de båda såväl döpt som konfirmerats blev de nu man och hustru. I den kyrka som de så småningom både döpt, konfirmerat och gift bort sina barn, tagit farväl av far och morföräldrar samt firat årets stora kyrkliga högtider. 

Idag är det 32 år sedan de vandrade in i kyrkan. Nu – i dessa äppeltider - kan både pojken och flickan, deras barn och barnbarn, äta så många äpplen de vill ty trädgården i barndomens by är fylld av fruktträd.

Idag firar pojken och flickan såväl rådande äppeltider som rådande kärleken – på en plats ganska långt bort från äppelträdgården...

Snipp snapp snut – men än är sagan inte slut…

Nu följer härefter en dag-för-dag-berättelse om vår lilla semesterresa som våra familjer bjudit oss på genom att ge oss resecheckar till varje bröllopsdag. (”Vi köper resecheckar i stället för att ge er pengar för då köper ni bara hönefor och vin för pengarna…”)

STORT TACK till familjen som ställer upp och tar hand om gården så att vi kan åka iväg, stort tack också till BQ Travel i Vetlanda som hjälpte oss med alla resedetaljerna och tack till Airtours trevliga alerta representanter på Zakynthos.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar