söndag 14 januari 2018

Tack Livet

Njuter fullt ut av den tidiga morgonen. Älskar att se dagen vakna. Se natten fly. Se ljuset vinna över mörkret. Dagen vinna över natten.

Se hur koltrastarna, som gryningens första och djärvaste besökare, vågar sig fram ur nattens gömslen och picka i sig frön inunder fågelmatsbehållarna. Kivas lite sig emellan. Jaga bort den koltrast som har mage att picka i sig frön mitt framför just min gula näbb! Ve dig trast!

Jag stoppar in några vedträn i vedspisen. River loss lite näver och bygger en liten antändningsgrotta.

Tänder många stearinljus vars fladdrande lågor blir till leenden som ler just mot mig. 

Jag släpper in alla katterna som trots hunger och frukostiver, förnöjsamt positionerar sig på stolar och mattor och spinner gott i den sköna vedspisvärmen.

Mini har lagt sig i hammocken intill det varma elementet och Dagny har lagt sig ovanpå sin mamma. Som alltid. Hon vill alltid tränga ned sig intill sin mor, och finns det inte plats, lägger hon sig ovanpå.

Mjuk meditativ musik strömmar från högtalaren på låg volym.

Doften av nybryggt kaffe börjar spridas i köket. 


Jag njuter. Gläds åt dessa rofyllda morgnar som jag då och då lyckas få. Dessa hemmamorgnar som för mig är de dyrbaraste av gåvor. Ödmjukt och njutningsfullt tar jag emot dem. Lever dem. Njuter dem.     

Tack Livet för att du ler mot mig. Jag tar ödmjukt och tacksamt emot. 

Tack Livet.  


2 kommentarer:

 1. Tack för denna fina stämningsfulla text!
  Jag tackar också Livet när jag läser det du skriver.
  Kram
  Sivan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ALLTID så rar och fin Sivan och det ger mig inspiration att skriva och publicera nya inlägg! Tack för allt ditt stöd och all din peppning och alla dina underbara kommentarer Sivan <3

   Radera