torsdag 6 juli 2017

MURPHYs LAG

Gårdagen var ingen bra dag. 

Hela den dagen var skit! Bak&fram. In&ut. Upp&ned. Jobbig! Som om luften gått ur mig efter att tryckfilerna till barnböckerna sändes vid lunchtid. 

Nåja. Hur som helst. 

När jag på eftermiddagen skulle gå ut för att klippa gräset, låste jag upp hänglåset till maskinhallen och upptäckte jag att hönan Lotta blivit instängd där sedan i morse då Husfar for till Staden där han arbetar för att hålla svälten från dörren.

Jag jollrar lite med hönan Lotta, tar till och med ett kort när hon lättad travar ut ur maskinhallen.Kortet skickar jag till Husfar och säger att han råkat stänga in hönan Lotta i maskinhallen.

Han svarar med smileys och bilder av små kycklingar. Frid&Fröjd.

Tre sekunder senare ser jag detta!!!!! Chock!

Höneskrället har flaxat omkring på takbjälkarna där det ligger några brädor varav en fallit ned - rakt in i rutan på min älskade bil.
Skickar nya bilder till Husfar. Ska inte säga vad han svarar. Men inte med den bästa vilja i världen kan det sägas vara något som i något enda stycke indikerade Frid&Fröjd…

Jag gråter, skriker, svär, förbannar, hulkar och skrattar om vartannat.

Föreställ er mitt samtal med försäkringsbolaget:

- Öh, jo, det är så att en höna flaxade omkring uppe på takbjälkarna i vår maskinhall. Då råkade hon trampa på en bräda som gippade och föll ned. Rakt in i rutan på min bil...

Trovärdigheten på den förklaringen? Någon?

3 kommentarer:

 1. Maximal otur!!!! Lider med dej, hoppas det löser sej på bästa sätt.
  Kram Monica i Sjunnen.

  SvaraRadera
 2. Tack Monica!Och grattis till att få hem gubben på heltid nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mickan!!! Både gubben och jag
   ska vara hemma på heltid!! Såååå...skönt!!! Ha det bra!!

   Radera