torsdag 20 april 2017

IGÅR - IDAG

IGÅR:
Sicken omtumlande dag!

Gråtit och skrattat. Blivit vansinnigt överraskad och lika vansinnigt berörd och kärleksrörd.

Vilken dag! Under förmiddagen hade vi besök av min gode fine kloke vän Kenneth Johansson som, liksom jag, är en vän av skrivandet och ordets betydelse. Ett fint möte mellan Kenneth och skrivareleverna uppstod – och det mötet kommer fortsätta på fredag.

På tal om skrivareleverna…

Älskade älskade elever i skrivargruppen! De är helt underbara, helt helt underbara!!! Lycklig är jag, som fått förmånen att träffa dem en dag i veckan under höst och vårterminen!

Sådana underbara individer. Som de berikar mitt liv. Idag överraskade de mig med buller och bång.

Efter lunchen kom de in i klassrummet med blomster, tårta, affisch och dikt. Jag blev så överraskad! 

Så rörd. Så glad. Glädjetårarna kom och mitt hjärta skuttade som en kaninunge!IDAG:

Mitt hjärta pulserar passionerat och blodfyllt efter överraskningen, kärleken och generositeten som eleverna i min skrivargrupp visade mig igår!

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

Det känns fantastiskt att "lilla jag" på något gåtfullt vis har kunnat bidra till de här elevernas utveckling av tillit, självförtroende och, förhoppningsvis, skrivarlust.

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

Vill gärna dela några rader som de skrivit:

"Fina Mickan! Vi kommer ihåg första lektionen vi hade med dig, ingen vågade prata, ingen vågade visa sina texter och ingen vågade läsa upp sina texter. Men när vi hade haft dig några gånger vågade vi öppna oss, mer och mer för varje gång vi träffade dig. Detta tack vare dig, vår fina Mickan. Nu är sommaren snart här och denna fina grupp kommer tyvärr att skingras. Den dagen kommer vara jättejobbig! Tack för dessa fina terminer, våran fina och älskade Mickan!"

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.Och affischen de gav mig här, den ska jag baske mig rama in och ha på väggen i min skrivarlya. Dit ska jag låta blicken söka sig när jag behöver boosta mitt självförtroende när jag är låg och tvivlet tenderar växa sig större än tilliten.


Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

2 kommentarer:

 1. Vilka fina elever,men så har dom också
  en superbra lärare också!!!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte också på att de har en bra lärare!
  Kram
  Sivan

  SvaraRadera